De Oostermerel | Peuteropvang | Groningen

Peuteropvang De Oostermerel is gehuisvest in een voormalige kleuterschool. We maken gebruik van een lokaal van KDV Alles Kids. De locatie heeft een prachtige ruime tuin (1400 m2) met bomen, struiken, gras, een speelplein en speeltoestellen. De kinderen zijn hier dan ook dagelijks te vinden. In het voorjaar gebruiken we de tuin om samen met de kinderen hun moestuintjes tot een succes te maken.

Peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal) is speciaal voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar. Kinderen kunnen maximaal vier dagdelen per week komen spelen. Als kinderen groter worden, groeit ook de wereld om hen heen. Ze hebben de behoefte hun omgeving te ontdekken. De peuteropvang is dan een avontuurlijke plek, helemaal gericht op de ontwikkeling van kinderen. Veilig, vriendelijk en stimulerend. Ook bieden we Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) om ontwikkelingsachterstanden bij kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar te voorkomen.

Peuteropvang De Oostermerel is een onderdeel van de Vensterwijk Oosterpark. Dat betekent dat we nauw samenwerken met de scholen, WIJ-Oosterparkwijk en andere instanties in de wijk.

We verwelkomen uw kind graag bij de peuteropvang.

Peuteropvang 't Schakeltje Slochteren Kids First COP groep peuterspeelzaal

  • Avontuurlijke plek
  • Veilig, vriendelijk en stimulerend
  • Verschillende culturen
  • VVE programma

 

Er wordt op de peuteropvang gewerkt met het Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma Piramide. Dit houdt in dat we vanuit thema’s werken. Tijdens een thema lezen, knutselen, praten, zingen en spelen we over bijvoorbeeld de lente, feest of ziekte en gezondheid.

Op De Oostermerel zitten veel kinderen uit verschillende culturen. We vinden het mooi om deze verschillende culturen bij elkaar te brengen en van elkaar te leren.