’t Brugwachtertje | Peuteropvang | Groningen

Peuteropvang ’t Brugwachtertje is gehuisvest in het Vensterhuis in Lewenborg. De locatie bestaat uit twee ruimtes naast elkaar. De peuteropvang bevindt zich op de eerste verdieping, die u kunt bereiken door de trap naar boven te nemen. Beide ruimtes zijn licht en ruim en de inrichting is fris wit met de accentkleur appeltjesgroen.

Peuteropvang  is speciaal voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar. Kinderen kunnen maximaal vier dagdelen per week komen spelen. Als kinderen groter worden, groeit ook de wereld om hen heen. Ze hebben de behoefte hun omgeving te ontdekken. De peuteropvang is dan een avontuurlijke plek, helemaal gericht op de ontwikkeling van kinderen. Veilig, vriendelijk en stimulerend. Ook bieden we Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) om ontwikkelingsachterstanden bij kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar te voorkomen.

  • VVE-programma Piramide
  • Participatie in de Vreedzame Wijk
  • Dagritmekaarten voor structuur

Schrijf je in

Op peuteropvang ’t Brugwachtertje zijn in de lokalen duidelijke hoeken gecreëerd waarvan sommige hoeken regelmatig  in de sfeer worden gebracht in het thema die wij behandelen. De buitenruimte bij Peuteropvang ’t Brugwachtertje bestaat uit een schuifpui met een grote balustrade. Vanaf de balustrade loopt een veilige trap naar beneden, die leidt naar een afgescheiden speeltuin. We maken deel uit van een Vensterwijk; we werken nauw samen met onder meer de WIJ-teams, de bibliotheek en alle basisscholen. Wij participeren in de Vreedzame Wijk.

VVE programma

Peuters die het nodig hebben, kunnen in aanmerking komen voor deelname aan het VVE-programma. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse educatie. Wij werken met de VVE-methode ‘Piramide’, waarmee we peuters spelenderwijs veel nieuwe woorden leren. Deze methode bereidt je peuter goed voor op de basisschool. Wij vinden het belangrijk de peuters activiteiten aan te bieden, die tegemoet komen aan de behoefte om te experimenteren en nieuwe dingen te ontdekken.

We verwelkomen je kind graag op PO ’t Brugwachtertje!