Tante Toosje | Peuteropvang | Groningen

Peuteropvang Tante Toosje is gehuisvest in Vensterschool Stadspark in Groningen. De ingang van Tante Toosje zit aan de Lorenzstraat, dus niet aan de Parkweg. Als u de glazen gang doorloopt ziet u aan uw rechterkant de vrolijke rode kleuren van Tante Toosje!

  • We werken volgens de methode van Reggio Emilia
  • Onderdeel van Vensterschool Stadspark
  • Avontuurlijk plein

Peuteropvang Tante Toosje

Binnen hebben we een mooie grote ruimte met een ‘boom’ in het midden waar we afwisselend herfstbladeren, vogels en bijtjes in hangen. We hebben niet alleen kinderspeelgoed, maar ook gewone spullen die interessant voor kinderen zijn: echt serviesgoed, een koptelefoon, huishoudhandschoenen, een gaatjeslepel en – de populaire – schuursponsjes.
Buiten richten we de tuin en het plein zo avontuurlijk mogelijk in. Met heuveltjes, verstopplekjes, bamboebosjes en allerlei kleine dingen die er een plek van maken die de moeite van het ontdekken waard is.

Op peuteropvang Tante Toosje werken we met één of twee gediplomeerde beroepskrachten en soms een stagiaire. De groepen hebben maximaal zestien kinderen. Tweejarigen en driejarigen zitten bij elkaar in de groep, ze leren van elkaar en ze helpen elkaar.

Wij laten ons inspireren door de methode Reggio Emilia. Dat is een manier van werken met kinderen die veel aan de beslissing van kinderen overlaat, waar kinderen ruimte krijgen en zich kunnen ontwikkelen daar waar hun belangstelling ligt. Dat laat zich niet dwingen, maar wel stimuleren en begeleiden. Bij peuteropvang Tante Toosje benoemen we wat kinderen doen. Heeft het autootje een lekke band? Waar gaat de auto dan naar toe? Wij geven woorden aan het kind, op een gegeven moment komt het zelf met iets nieuws.

We werken samen met Vensterschool Stadspark en we werken daarbij aan het creëren van een ´leerrijke omgeving´ voor kinderen. Deze lijn wordt door de basisschool en de onderbouw van het voortgezet onderwijs doorgezet.