Tante Toosje | Peuteropvang | Groningen

Peuteropvang Tante Toosje is een locatie speciaal voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar. Binnen hebben we een mooie grote ruimte en buiten een afgesloten buitenruimte, grenzend aan het lokaal. Kinderen kunnen zo ook even alleen naar buiten. Sinds januari 2020 zitten we aan de Canadalaan in Groningen. We hebben een nauwe samenwerking met de basisschool De Tamarisk. Ons plein is officieel een rookvrije zone, op weg naar een rookvrije generatie!

  • Reggio Emilia-methode
  • Samenwerking met basisschool Tamarisk
  • Avontuurlijk plein

Peuteropvang Tante Toosje

We hebben niet alleen kinderspeelgoed, maar ook gewone spullen die interessant voor kinderen zijn: echt serviesgoed, een koptelefoon, huishoudhandschoenen, een gaatjeslepel en – de populaire – schuursponsjes.
Buiten richten we de tuin en het plein avontuurlijk in, met heuveltjes, verstopplekjes, ontdekpad, fruitbomen en allerlei kleine dingen die er een plek van maken die de moeite van het ontdekken waard is.

Op peuteropvang Tante Toosje werken we met één of twee gediplomeerde beroepskrachten en een vrijwilligster. De groepen hebben maximaal 14 kinderen. Twee- en driejarigen zitten bij elkaar in de groep, ze leren van elkaar en ze helpen elkaar.

Wij laten ons inspireren door de methode Reggio Emilia. Dat is een manier van werken met kinderen die veel aan de beslissing van kinderen overlaat, waar kinderen ruimte krijgen en zich kunnen ontwikkelen daar waar hun belangstelling ligt. Dat laat zich niet dwingen, maar wel stimuleren en begeleiden. Bij peuteropvang Tante Toosje benoemen we wat kinderen doen. Heeft het autootje een lekke band? Waar gaat de auto dan naar toe? Wij geven woorden aan het kind, op een gegeven moment komt het zelf met iets nieuws.

Door de samenwerking met basisschool Tamarisk creëren we een ´leerrijke omgeving´ voor kinderen. Hierdoor vindt er een zogenaamde doorlopende-leerlijn plaats die door de basisschool en de onderbouw van het voortgezet onderwijs wordt doorgezet.

We verwelkomen je kind graag op peuteropvang Tante Toosje!