Home Over Kids First Zwemles tijdens BSO

Zwemles tijdens BSO

Vanuit school meteen door naar zwemles?

Dat kan nu met zwemles tijdens BSO van Kids First COP groep!

Vanuit school meteen door naar zwemles? Dat kan nu met zwemles tijdens BSO van Kids First COP groep!

Wij brengen kinderen van de buitenschoolse opvang De Vrijbuiters in Bolsward naar zwembad Vitaloo in Bolsward of kinderen van de buitenschoolse opvang De Vlieger in Dokkum naar het Tolhuisbad in Dokkum. Ook bieden we zwemles tijdens BSO aan voor De Gravenburger en Reitdiephaven in Groningen. Deze kinderen zwemmen in het zwembad in Zuidhorn. Hieronder vindt u meer informatie.

Bolsward en Dokkum

In samenwerking met Optisport biedt Kids First COP groep vanaf januari 2019 zwemles tijdens BSO aan bij zwembad Vitaloo te Bolsward en het Tolhuisbad te Dokkum. Jouw kind behaalt door het volgen van een wekelijkse zwemles in ongeveer negen maanden zijn/haar zwemdiploma A.

Een gezonde, leerzame en vooral plezierige tijd; dat is zwemles! Tijdens de zwemles beleven kinderen samen met Zed de Haai en Sop de Zeester de leukste en spannendste avonturen. Alle avonturen staan beschreven in een paspoort dat jouw kind ontvangt bij de start van het zwemlestraject, samen met een prachtige schatkist. Gaandeweg wordt de schatkist gevuld met edelstenen en verdienen de kinderen zegels voor in het paspoort. Via het online leerlingvolgsysteem hebben ouders inzicht in de vorderingen van de kinderen. Meer informatie over de invulling van de zwemlessen lees je hier.

Wat is zwemles tijdens BSO?
De kinderen die zich aanmelden, zullen op de dinsdagmiddag van 15.00-16.30 uur zwemlessen gaan volgen in het zwembad Vitaloo te Bolsward of het Tolhuisbad in Dokkum. Kids First COP groep verzorgt kosteloos het vervoer van de opvanglocatie naar het zwembad op de dag dat de kinderen sowieso gebruik maken van de BSO. Wanneer jouw kind op dinsdag geen gebruik maakt van de BSO, kan hij/zij wel deelnemen aan de zwemlessen. Je dient dan wel zelf voor vervoer te zorgen.

Kinderen leren zwemmen in een kleine groep van 6-8 kinderen. Dit is een voordeel t.o.v. de reguliere lessen.

Een pedagogisch medewerker van Kids First COP groep zal samen met de kinderen naar het zwembad toe gaan. In de kleedkamer van het zwembad worden de kinderen geholpen bij het omkleden. De zwemleraar van Optisport geeft vervolgens anderhalf uur zwemles. Gedurende de zwemles is Optisport verantwoordelijk voor de kinderen. Tijdens de zwemles blijft de pedagogisch medewerker aanwezig in het zwembad. Zij kan kinderen van en naar de wc begeleiden en blijft beschikbaar voor kinderen die het spannend vinden of wat extra begeleiding nodig hebben. Na het zwemmen worden de kinderen door de pedagogisch medewerker geholpen bij het aankleden. Vervolgens gaan zij weer terug naar de opvanglocatie.

Wie kunnen er meedoen aan de zwemles tijdens BSO?
Kinderen die op dinsdagmiddag gebruik maken van buitenschoolse opvang bij BSO De Vrijbuiters in Bolsward of BSO De Vlieger in Dokkum kunnen zwemles tijdens BSO gaan volgen. Je kunt jouw kind opgeven wanneer hij/zij op 1 januari 2019 minimaal vier jaar en drie maanden oud is. Let op! Komt je kind niet op dinsdag maar wil hij/zij toch graag starten met deze zwemles? Dan kan aanmelden ook!

Wat kost zwemles tijdens BSO en hoe kan ik mijn kind opgeven?
Voor 699,- kunnen wij een A diploma cursus aanbieden inclusief garantie. Er komen geen extra kosten bij. Je mag in twee termijnen betalen.

Bij twijfel kun je, voor inschrijven, een proefles van 1,5 uur aanvragen bij Optisport.

Wij kunnen van start gaan met het aanbieden van de zwemlessen bij een minimale opgave van zes kinderen. Er kunnen maximaal acht kinderen aan de zwemlessen meedoen. Opgeven kan via het inschrijfformulier. Het formulier kan ingevuld gestuurd worden naar mieke.steigstra@kidsfirst.nl (opgave Dokkum) of aly.prins@kidsfirst.nl (opgave Bolsward).

Kids First COP groep verzamelt alle inschrijvingen en geeft de inschrijvingen door aan Optisport. Zij zullen vervolgens contact met jou opnemen om de inschrijving in hun systeem definitief te maken. Ook kun je met hen afstemmen hoe het bedrag voor het totaalpakket wordt voldaan.

Mocht je vragen hebben over de zwemles tijdens BSO dan kun je contact opnemen met Mieke Steigstra of Aly Prins. Mocht je vragen hebben over de zwemlessen of het totaalpakket, dan kun je contact opnemen met het zwembad. De algemene voorwaarden van Optisport vind je hier.

Zuidhorn

In samenwerking met ZwemCentrum Zuidhorn biedt Kids First COP groep zwemles tijdens BSO aan. Jouw kind behaalt door het volgen van een wekelijkse zwemles zijn/haar zwemdiploma(s). Een gezonde, leerzame en vooral plezierige tijd; dat is zwemles! Via een online leerlingvolgsysteem hebben ouders inzicht in de vorderingen van de kinderen.

Wat is zwemles tijdens BSO?
De kinderen die zich aanmelden, zullen op de dinsdagmiddag van 15:00-15:30 uur zwemlessen gaan volgen. Kids First COP groep verzorgt het vervoer van de opvanglocatie naar het zwembad op de dag dat de kinderen sowieso gebruik maken van de BSO. Een pedagogisch medewerker van Kids First COP groep zal samen met de kinderen naar het zwembad toe gaan. In een aparte kleedkamer van het zwembad worden de kinderen geholpen bij het omkleden. De zwemleraar van Zwemcentrum Zuidhorn geeft vervolgens een half uur zwemles. Gedurende de zwemles is Zwemcentrum Zuidhorn verantwoordelijk voor de kinderen. Tijdens de zwemles blijft de pedagogisch medewerker aanwezig in het gedeelte waar alle ouder(s) verblijven. Indien kinderen het nog spannend vinden, is er de mogelijkheid dat de pedagogisch medewerker in het zwembad aanwezig blijft. Zij kan kinderen van en naar de wc begeleiden en blijft beschikbaar voor kinderen die het spannend vinden of wat extra begeleiding nodig hebben. Na het zwemmen worden de kinderen weer door de pedagogisch medewerker geholpen bij het aankleden in de aparte kleedkamer. Vervolgens gaan zij weer terug naar de opvanglocatie. Meer informatie vindt u hier.

Wie kunnen er meedoen aan zwemles tijdens BSO?
Alle kinderen die op de BSO zitten, kunnen meedoen. De adviesleeftijd is vanaf 4 jaar.

Wat kost zwemles tijdens BSO en hoe kan ik mijn kind opgeven?
Voor 40,95 euro per maand kan uw kind wekelijks naar zwemles. Er wordt op maandbasis gefactureerd via Kids First COP groep. Dit is maandelijks opzegbaar.
Opgeven kan via het inschrijfformulier. Let op! Je kunt alleen de dinsdag aankruisen wanneer je gebruik wilt maken van dit lesaanbod. Het formulier kan ingevuld gestuurd worden naar communicatie@kidsfirst.nl.

Kids First COP groep verzamelt alle inschrijvingen en geeft de inschrijvingen door aan ZwemCentrum Zuidhorn. Meer informatie over ZwemCentrum Zuidhorn vindt u hier.

Mocht je vragen hebben over de Zwemles tijdens BSO dan kun je contact opnemen met Dewi Zuidema BSO coördinator: dewi.zuidema@kidsfirst.nl.

Maak kennis met Kids First en schrijf je in!

Inschrijven