Tarieven 2020

Kinderopvang is er in verschillende vormen en tegen verschillende tarieven. De uiteindelijke kosten voor kinderopvang hangen af van de vorm, het aantal dagen en hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt. Wanneer u graag wilt weten wat de kosten zijn op basis van uw eigen situatie, dan kunt u een e-mail sturen naar de afdeling Planning. Zij zoeken het graag voor u uit en maken het inzichtelijk voor u. U kunt ook gebruik maken van onze rekentool.

In de basis werken we met twee contractmogelijkheden:

 1. Contract van 52 weken: u heeft voor 52 weken gegarandeerde opvang.
 2. Contract van 40 weken (BSO): biedt gegarandeerde opvang tijdens alle schoolweken (dit is exclusief margedagen (tot aan schoolbel-middag).

Daarnaast is er volop keuze in de soort opvang die u zoekt voor uw kind(eren). Wilt u meer weten, dan kunt u een rondleiding aanvragen bij uw voorkeurslocatie of neem contact op met onze afdeling Planning.

Tarieven 2020

Rekentool

Met onze rekentool kunt u gemakkelijk en snel een indicatie krijgen van de netto kosten bij Kids First.

Tarieven - Kids First COP groep

Kinderdagverblijf

 • Schrijf uw kind vooral tijdig in, u kunt uw opvangwensen altijd nog veranderen.
 • Voor kinderen van 0 tot 4 jaar zijn verschillende opvangmogelijkheden zoals hele, halve en flexibele dagopvang.
 • De uurprijs is inclusief luiers en voeding.
 • U heeft voorrang bij doorstroming naar de naschoolse opvang als uw kind op één van onze kinderdagverblijven zit.
 • We hanteren een open deuren beleid; kinderen mogen ook in andere groepen spelen.

Peuteropvang en VVE

 • De peuteropvang, voorheen peuterspeelzaal genoemd, is een avontuurlijke plek, helemaal gericht op de ontwikkeling van kinderen. Veilig, vriendelijk en stimulerend.
 • Peuteropvang is 40 weken per jaar geopend en uw kindje is twee tot vier dagdelen per week welkom.
 • Kids First COP groep participeert binnen het sociaal domein.
 • De uurprijs is inclusief luiers.
 • Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) is beschikbaar tegen een gereduceerd tarief, behalve voor ouders die gebruik kunnen maken van de kinderopvangtoeslag.
 • Wilt u weten of uw kind in aanmerking komt voor VVE, neem dan contact op met de wijkverpleegkundige van het sociaal domein.

Buitenschoolse opvang

 • De buitenschoolse opvang (BSO) is de opvang voor- en na schooltijd, op vooraf aangegeven schoolvrije dagen en tijdens schoolvakanties.
 • Kinderen van de buitenschoolse opvang worden altijd onder begeleiding van school gehaald.
 • Afname extra dagdelen/ruildagen is mogelijk in overleg.

Peuteropvang 

Kids First COP groep hanteert het nieuwe tarief dat is vastgesteld door de overheid. Wanneer u in aanmerking komt voor de kinderopvangtoeslag is het uurtarief € 8, 34. Via de website van de Belastingdienst kunt u zien of u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.
Wanneer u niet in aanmerking komt voor de kinderopvangtoeslag, hanteren we voor de peuteropvang een inkomensafhankelijke ouderbijdragetabel en is het uurtarief € 8,17.

Inkomensafhankelijke ouderbijdragetabellen 2020

Kinderopvangtoeslag

In veel gevallen heeft u recht op een tegemoetkoming in de kosten. Via de website van de Belastingdienst kunt u kijken of u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag en deze aanvragen.

Algemene voorwaarden

Op al onze contracten zijn de Algemene voorwaarden van de Branche organisatie van toepassing. Daarnaast hanteert Kids First COP groep haar eigen aanvullende voorwaarden.

Veelgestelde vragen

Mocht u na het lezen van alle informatie nog vragen hebben, kunt u het antwoord op veelgestelde vragen  hier vinden.