home | login gastouder | rondleiding | rekentool | inschrijven

Werken bij Kids First COP groep

 

 

Vacatures Friesland

We zijn op zoek naar een administratief medewerker voor de  afdeling Planning op ons kantoor in Grou.
We zoeken een enthousiaste, zelfstandige en communicatief vaardige  medewerker die zich voornamelijk bezig houdt met de kindplanning voor de locaties van Kids First COP groep in Friesland. Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet.
Voor meer informatie en sollicitatieprocedure kun je hier meer lezen.


Voor onze invalpool voor de kinderopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang in Friesland zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste Pedagogisch Medewerker op oproepbasis.
Lees meer over de functie van pedagogisch medewerker >>

Vacatures Groningen en Drenthe

Momenteel zijn we op zoek naar:

Uitleg

Kids First COP groep is ontstaan uit twee organisaties Kids First Kinderopvang en Stichting COP en biedt al 25 jaar kinderopvang. Onze locaties bevinden zich in de drie noordelijke provincies: Groningen, Friesland en Drenthe en bieden daar opvang en opvoedondersteuning voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Onze visie is dat elk kind een plek verdient waar geborgenheid wordt geboden, waar met liefde voor hem gezorgd wordt, waar hij kan spelen en waar hij zich mag ontwikkelen in zijn eigen tempo. Daarom zijn we altijd op zoek naar professionele, betrokken en dynamische medewerkers, stagiaires en vrijwilligers om ons bedrijf te versterken.

Stagiaires

Kids First COP groep is een door Calibris gecertificeerd leerbedrijf voor de functies van pedagogisch medewerker op MBO 3 en 4 niveau.

Ook door kenniscentrum Ecabo zijn wij gecertificeerd voor met name secretariële en financieel administratieve beroepen. Informeer of wij ook voor jouw opleiding zijn gecertificeerd en je een stageplaats kunnen aanbieden.

Jaarlijks leiden wij een grote groep stagiaires op. Voor het aanvragen van een stageplaats kun je een mail sturen naar stage@kidsfirst.nl. Vermeld daarin je opleiding, stagedagen (of dagdelen) en de start- en einddatum van de stageperiode.

Vrijwilligers

Peuterschool, peuteropvang en TMO (tussen de middag opvang) zoekt vrijwilligers

Wil jij iets betekenen voor de kinderen in jouw wijk? Wil jij meehelpen om kinderen een goede start te geven? Word dan vrijwilliger op één van de peuterscholen, peuteropvang of TMO van Kids First  COP groep bij jou in de buurt. Kids First COP groep is een organisatie die de kans biedt aan vrijwilligers om zich in te zetten voor kinderen en zo vrijwilligerservaring op te doen. Kijk welke locaties van peuterscholen, peuteropvang of tussen de middag opvang bij jou in de buurt zitten.
 

Naar wie zijn we op zoek?

Naar iedereen die het leuk vindt om met kinderen te werken. Kwieke oma’s en opa’s, moeders die al grotere kinderen hebben of waarvan de kinderen de deur uit zijn. Studenten die extra studiepunten willen verdienen voor hun opleiding.
 

Wat verwachten we van jou?

 • Dat je het leuk vindt om met peuters van twee tot vier jaar te werken of in kinderen in de basisschoolleeftijd en dat je je in kunt leven in hun wereld en die van hun ouders.
 • Dat je over goede sociale en communicatieve vaardigheden beschikt en een luisterend oor hebt, waardoor ontmoeting en uitwisseling tussen ouders mogelijk gemaakt wordt.
 • Dat je bij kunt dragen aan het creëren van een gezellige, vertrouwde en veilige omgeving.
 • Dat je kunt werken met respect voor de privacy van elke ouder en waardering hebt voor verschillende leefstijlen en culturen.
 • Je een open en inlevende persoon bent die representatief is. En dat je de handen uit de mouwen wilt steken.

Wat bieden we jou?

Een leuke werkplek, waarin je samen met de pedagogisch medewerk(st)ers in een team de peuters/schoolkinderen een kans geeft zich te ontwikkelen. Waarin je echt iets betekent voor anderen en waar je je eigen kwaliteiten en talenten kunt ontplooien. Een plek waar je je vrije tijd zinvol kunt invullen.
 

Wat zijn je taken?

 • Licht verzorgende en huishoudelijke taken zoals koffiezetten, helpen bij de broodmaaltijden, afwassen en eventueel boodschappen doen. Samen met de pedagogisch medewerk(st)ers  toezicht houden bij activiteiten zowel binnen als buiten de peuterspeelzaal.
 • Begeleiden van schoolkinderen met andere vrijwilligers tussen de middag op school.
   

Hoe meld ik mij aan?

Stuur een email naar P&O@kidsfirst.nl dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
 

Meer weten?

Voor meer informatie kun je bellen met de afdeling P&O. Telefoonnummer: 050-3124325
 

Het is zulk mooi werk

Hieronder de mening van een paar van onze leidsters waarom het werk met peuters zo boeiend is; Omdat ze ontwapenend zijn. Omdat ze de peuterschool bezoeken met twee jaar en weggaan met vier jaar. In die periode vindt er een hele ontwikkeling plaats; ze ontdekken nieuwe dingen en gaan steeds steviger in hun schoenen staan.

 • Als pedagogisch  medewerker ben je de eerste persoon waar moeders hun peuters aan toevertrouwen.
 • Je bijdraagt in de ontwikkeling van het kind.
 • Je leert ze een liedje zingen.
 • Je ziet ze groeien in hun sociale vaardigheden en taalontwikkeling; ze worden zelfstandig en weerbaar; en dan zijn ze klaar voor de basisschool.
 • Peuters hebben zo’n leuke leeftijd omdat zij zo zichzelf zijn.
 • Peuters zijn aan het ontdekken, experimenteren, de taal aan het ontdekken en leren spelen met andere kinderen.

Onze peuterscholen en peuteropvanglocaties zo ingericht zijn zodat het ook een spannende omgeving is voor de peuter en dat het de mogelijkheid biedt dat peuters ontdekken.

Bij de TMO begeleid je kinderen in de volgende fase van hun leven. Hierbij geef je ouders de mogelijkheid om te werken. De kinderen krijgen meer sociale contacten, gaan meer samen spelen en worden steeds zelfstandiger.