Kinderopvang | Slochteren | ’t Schakeltje (PO)

Spelen op ’t Schakeltje

De peuteropvang beschikt over een lichte, mooi ingerichte binnenruimte en een goed omheind speelplein. Binnen is de ruimte verdeeld in verschillende hoeken, gericht op de ontwikkeling van peuters.
We beschikken over veel ontwikkelingsmateriaal; puzzels, spelletjes, bouw – en constructiemateriaal, verkleedkleren etc. Ook krijgen de kinderen volop gelegenheid om bezig te zijn knutselactiviteiten als verven, plakken, tekenen en kleien.

Buiten is de ruimte is speciaal ingericht voor peuters, er is plek om te fietsen, een zandbak en allerlei kleine dingen die het een fijne omgeving maken om te spelen en te ontdekken. We proberen dan ook om elke dag buiten te spelen.
Peuteropvang ’t Schakeltje is gehuisvest in Kindcentrum Slochterveldweg in Slochteren.

VVE, spelend leren

Onze werkwijze is gebaseerd op VVE-Startblokken; We werken met thema’s die aansluiten bij de leef- en belevingswereld van de peuter. Door zelfgekozen activiteiten ontdekken kinderen de wereld en zo oefenen ze vaardigheden als praten en samenspelen. Wij bieden een speel-leeromgeving waar kinderen spelend leren en plezier beleven.

In samenwerking met de bibliotheek doet onze peuteropvang mee aan Boekenpret; iedere week krijgen de peuters een zelfgekozen prentenboek mee naar huis om samen met de ouders te lezen. Het voorlezen draagt bij aan de taalontwikkeling en het vergroten van de woordenschat. Bij ons op de peuteropvang wordt veel aandacht besteed aan het stimuleren van de taalontwikkeling, door Boekenpret wordt ook u als ouder hierbij betrokken.

In dit landelijk gelegen kindercentrum vinden behalve Peuteropvang ’t Schakeltje, een kinderdagopvang, een BSO en twee basisscholen onderdak.
Onze peuteropvang is speciaal voor kinderen van 2 tot 4 jaar, er zitten maximaal 16 kinderen in een groep. Zij worden begeleid door twee vaste pedagogisch medewerkers. De peuteropvang is een veilige, avontuurlijke plek waarin kinderen gestimuleerd worden in hun ontwikkeling en in contact komen met leeftijdsgenootjes. Spelenderwijs worden de kinderen voorbereid op de basisschool. Er heerst een gemoedelijke sfeer waar de kinderen zich al snel thuis voelen.

We verwelkomen je peuter graag op peuteropvang ’t Schakeltje!

Schrijf je in