Home Over Kids First Gezonde kinderopvang

Gezonde kinderopvang

Een gezonde kinderopvanglocatie is dagelijks bezig met voeding, beweging en duurzaamheid.

In het kader van Gezonde Kinderopvang zijn voeding, beweging en duurzaamheid belangrijke begrippen binnen onze kinderopvangorganisatie.

Binnenstebuiten

Alles wat we binnen doen, kan ook buiten en andersom! Een Binnenstebuiten locatie is een opvanglocatie waar beleven van de natuur en de elementen om je heen voorop staan. In 2017 zijn we met vijf locaties gestart. Inmiddels hebben we 20 Binnenstebuiten locaties!

Een Binnenstebuiten locatie heeft een aantal elementen die niet mogen ontbreken:

  • Een groot deel van de dag spelen kinderen buiten en beleven de natuur om zich heen;
  • Bewegen en beleven staan voorop in de aangeboden activiteiten (ontdekken, beleven, grenzen verleggen, proeven, uitvinden, bouwen);
  • Maar we brengen ook de omgeving naar binnen;
  • De seizoenen spelen een belangrijke rol in het activiteitenaanbod.
Peuteropvang De Krobbe Dobbe in Sneek, Binnenstebuiten locatie Kids First COP groep

Smakelijke Moestuinen

In de gemeente Groningen doet Kids First COP groep mee met het drie-jarige educatieve programma “Smakelijke Moestuinen”. Dit programma is onderdeel van GGD Groningen – JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). Het programma heeft als doel ouders, kinderen en pedagogisch medewerkers op peuteropvang en kinderdagverblijven bewust te maken van de waarde van groente en het belang van een gezond voedingspatroon bij kinderen jonger dan vier jaar. Het programma draagt daarnaast ook bij aan meer kennis over gezonde voedingspatronen bij kinderen jonger dan vier jaar.

Smakelijke moestuinen bij peuteropvang, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang Kids First COP groep Groningen

Voedingsbeleid

Natuurlijk is en blijft er veel aandacht voor gezonde voeding voor de kinderen: minder suiker, zout, verzadigde vetten en toegevoegde middelen, meer fruit en groente, gezonde traktaties bij verjaardagen en feesten om zo kinderen te helpen bij het ontwikkelen van gezonde gewoontes. De Smakelijke Moestuinen passen goed bij ons voedingsbeleid, wat wij in 2018 herzien hebben.

Gezonde Opvang - Kids First COP groep Gezonde kinderopvang - Kids First COP groep

Zwemles tijdens BSO

Een gezonde, leerzame en vooral plezierige tijd; dat is zwemles! Vanuit school meteen door naar zwemles? Dat kan nu met zwemles tijdens BSO van Kids First COP groep.

Zwemles tijdens de BSO in Bolsward en Dokkum, Kids First COP groep

Maak kennis met Kids First en schrijf je in!

Inschrijven