Home Tarieven

Tarieven

Goed kunnen inspelen op jouw wensen is voor ons belangrijk. Wij kunnen je te allen tijde een contract aanbieden dat goed bij jouw gezinssituatie past.

Rekentool

Kinderopvang is er in verschillende vormen en tegen verschillende tarieven. De uiteindelijke kosten voor kinderopvang hangen af van de vorm, het aantal dagen en hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt. Wil je graag wilt weten wat de netto kosten zijn op basis van jouw eigen situatie? Stuur dan een e-mail naar de afdeling Planning. Zij zoeken het graag voor je uit. Je kunt ook gebruik maken van onze rekentool.

In de basis werken we met twee contractmogelijkheden:
1. Contract van 52 weken: je hebt voor 52 weken per jaar gegarandeerde opvang, inclusief margedagen.
2. Contract van 40 weken (BSO): biedt gegarandeerde opvang tijdens alle schoolweken (dit is exclusief margedagen (tot aan schoolbel-middag).
Er is volop keuze in vormen van opvang. Vraag gerust een rondleiding aan bij de locatie van je voorkeur, of neem contact op met onze afdeling Planning via kindplanning@kidsfirst.nl

Rekentool
Met onze rekentool kun je eenvoudig en snel een indicatie krijgen van de netto kosten bij Kids First.

Tarieven basispakket 2023
KDV uurtarief vanaf €9,39 voor Groningen/Friesland en €9,12 voor Drenthe
BSO uurtarief vanaf €7,85
PO uurtarief €9,64

Wat betekent dit voor jouw netto kosten? 
De netto kosten voor jou als ouder zijn afhankelijk van jouw inkomenssituatie.  In 2023 zijn de maximale uurtarieven van de Belastingdienst voor Kinderopvang (KDV) €9,12 en voor de buitenschoolse opvang (BSO) €7,85.

In dit overzicht kun je zien op welke data in 2023 wordt geïncasseerd.

Peuteropvang 

Kids First COP groep hanteert het nieuwe tarief dat is vastgesteld door de overheid. Wanneer je in aanmerking komt voor de kinderopvangtoeslag is het uurtarief €9,64. Via de website van de Belastingdienst kun je zien of je hiervoor in aanmerking komt.

Wanneer je niet in aanmerking komt voor de kinderopvangtoeslag, hanteren we voor de peuteropvang een inkomensafhankelijke ouderbijdragetabel, aan de hand van de inkomensgegevens die de ouder heeft aangeleverd. Hebben we geen inkomensgegevens, dan wordt het boven genoemde tarief gehanteerd.

Inkomensafhankelijke ouderbijdragetabellen 2022

Kinderopvangtoeslag

In veel gevallen heb je recht op een tegemoetkoming in de kosten. Via de website van de Belastingdienst kun je kijken of je in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag en deze aanvragen.

Algemene voorwaarden

Op al onze contracten zijn de Algemene voorwaarden van de Branche organisatie van toepassing. Daarnaast hanteert Kids First COP groep haar eigen aanvullende voorwaarden.

Veelgestelde vragen

Mocht je na het lezen van alle informatie nog vragen hebben, kun je hier het antwoord vinden op veelgestelde vragen.

Maak kennis met Kids First en schrijf je in!

Inschrijven