Tamboerijn | Peuteropvang | Groningen

Peuteropvang De Tamboerijn in Groningen Zuid is gevestigd in pand tussen twee scholen in: De Haydnschool en de particuliere school GSV. De voordeur van peuteropvang De Tamboerijn zit aan de kant van de Sweelincklaan.

Wij hebben een eigen lokaal tot onze beschikking met een binnen glijbaantje. Naast ons is het lokaal van de naschoolse opvang dat we ook mogen gebruiken. Dat geeft de mogelijkheid om individueel werk en groepswerk af te wisselen.

  • Spelenderwijs, op een manier die past bij de ontwikkeling van het kind, stimuleren
  • Tussen twee grote basisscholen in (GSV en Haydnschool). Eventuele klasgenoten leren elkaar al kennen
  • Gebruik van het gymlokaal van de kleuters
  • Grote glijbaan in het lokaal
  • Grote betrokkenheid van de leiding richting peuters en ouders

 

 

Buiten is een pleintje dat grenst aan het kleuterschoolplein, compleet met zandbak. De kinderen kunnen op het pleintje lekker rondfietsen. We gebruiken ook regelmatig het kleutergymlokaal, om samen te klimmen en te spelen met ballen. Of bewegen op muziek!

Op peuteropvang De Tamboerijn werken altijd één of twee gediplomeerde beroepskrachten (afhankelijk van het aantal peuters op de groep en soms een stagiaire. We werken met groepen van maximaal veertien kinderen. Tweejarigen en driejarigen zitten bij elkaar in de groep, ze leren van elkaar en ze helpen elkaar.

Wij werken gedeeltelijk gestructureerd en gedeeltelijk vrij. We gaan dat we met de oudste kinderen zitten, de jongere kinderen komen er dan vanzelf bij zitten. Spelen en actief bezig zijn vinden we erg belangrijk. We merken dat de kinderen taalgrapjes vaak erg leuk en uitdagend vinden. De peuteropvang  is een voorbereiding op de basisschool. We praten vrij regelmatig met de kinderen over het moment dat ze straks ‘aan de andere kant van het hek mogen spelen.’
We werken samen met De Haydnschool en we hebben goed contact met de collega’s van de naschoolse opvang.