1 april: nu ook Drentse taol op kinderdagverblief Kids First

1 april 2019

Kinderopvangorganisatie Kids First liet haar klanten op vrijdag 29 maart weten dat zij, in navolging van Friesland, ook in Drenthe de tweetaligheid wilden stimuleren. Op alle Drentse locaties zouden de kinderen per 1 april zowel Drents als Nederlands gaan spreken.

Deze mededeling zorgde voor wisselende reacties. Sommige klanten gaven aan geen voorstander te zijn van deze ontwikkeling. Er kwamen echter ook positieve reacties binnen.

Om dit heugelijke feit te vieren, kregen de kinderen van buitenschoolse opvang Markehuus op maandag 1 april bezoek van singer-songwriter Nathan Green. Hij leerde de kinderen de Drentse versie van Kenny B.’s megahit “Praat Nederlands met me”.

Tweetalige opvang Drenthe - Nathan Green - Kids First COP groep Markehuus Assen

RTV Drenthe kwam meeluisteren en terwijl zij er waren, zongen de aanwezige kinderen inmiddels uit volle borst “Praot Drèents Met Mij”!

De medewerkers van Kids First gaven aan terug te kijken op een gezellige middag en willen de klanten ook direct uit de droom helpen: het plan om over te gaan op tweetalige opvang is natuurlijk een 1 april grap!