300 kinderen rollen voor rookvrije generatie – rondje Friesland

22 oktober 2018

In de herfstvakantie gaan meer dan 300 BSO kinderen van Kids First COP groep “Rollen voor een Rookvrije Generatie”. Groepjes kinderen gaan met een grote oranje bal met daarop de tekst “STOP” rollen van BSO-locatie naar een prominente of veel bezochte plek in de desbetreffende vestigingsplaats. Dit gebeurt op vier routes binnen de Friese steden en dorpen. Het statement van deze actie is: Stop met roken, wij zijn de rookvrije generatie!

Om de Rookvrije Generatie kracht bij te zetten, grijpen zij de maand oktober (Stoptober) aan om met de kinderen te rollen tegen het roken. Met deze ludieke actie ondersteunen zij het initiatief Stoptober, waarin rokers worden uitgedaagd om tenminste 28 dagen niet te roken. Minder rokers betekent minder kans op confrontaties van kinderen met roken. De actie is niet tegen de rokers, maar vooral gericht op het “niet roken” in de buurt van kinderen.

Deze actie wordt in de Friese steden en dorpen toegejuicht en daarom zullen de kinderen in Dokkum, Damwoude en Sneek ontvangen worden door de wethouders Braaksma, Wiersma en De Man. Zij zullen de kinderen op een feestelijke wijze ontvangen en toespreken. In Leeuwarden worden de kinderen verwelkomd in het MCL door de heer Mostert, commissielid MCL Rookvrij.

Sinds 2016 is Kids First COP groep lid van de Alliantie Nederland Rookvrij. In 2018 heeft Kids First COP groep zich ook in Friesland gecommitteerd als partner van “op weg naar een Rookvrije Generatie”.