400 BSO-kinderen van Kids First naar Stadsschouwburg de Harmonie

25 oktober 2023

Donderdag 26 oktober gaan ongeveer 400 BSO kinderen van Kids First in de regio Leeuwarden en omstreken op bezoek bij Stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden, waar komend weekend Festival het Avontuur plaatsvindt. Speciaal voor de kinderen van Kids First wordt de voorstelling “Repelsteeltje” vertoond.

Verreweg de meeste kinderen zijn nog nooit eerder in een theater geweest en mogen zich voor het eerst gaan zetelen in het rode pluche. Pedagogische Medewerkers en ouders zorgen voor de logistiek en mogen eveneens getuige zijn van de voorstelling. Voor en na de voorstelling mogen de kids gratis deelnemen aan activiteiten in de foyer.

Aan de voorstelling ligt een kersverse samenwerking ten grondslag tussen de Harmonie en Kids First. De Harmonie ontvangt regelmatig grote groepen kinderen maar het is voor het eerst dat zo’n grote diverse groep BSO-kinderen het theater bezoekt. De missie van Kids First: “kinderen iets meegeven waar ze de rest van hun leven met plezier op terugkijken”, wordt letterlijk gerealiseerd door dit initiatief.