Bouw kindcentrum Workum gestart

1 oktober 2021

De bouw van het kindcentrum in Workum is officieel gestart

Donderdag 30 september is om 13:00 uur de eerste paal voor de bouw van het nieuwe kindcentrum geslagen. Wethouder Mirjam Bakker van de gemeente Súdwest Fryslan, kinderen van kinderopvang Kidsfirst, openbare basisschool De Pipegaal en Christelijke basisschool It Finster sloegen deze eerste paal gezamenlijk  de grond in. Hiermee is de bouw van het nieuwe kindcentrum aan de Weverswei in Workum symbolisch gestart.

Nadat de besturen van stichting Gearhing, stichting Nijegaast, Kinderopvang Kidsfirst en de gemeente Súdwest Fryslan het eens waren over de gezamenlijke nieuwbouw aan de Weverswei, kon in februari 2019 worden begonnen met de planning. Architectenbureau Kristinsson uit Deventer werd aangetrokken voor het gebouwontwerp. De Donkergroep uit Sneek is gekozen voor het pleinontwerp. Bij de ontwerpfase zijn leerkrachten, kinderen en ouders nauw betrokken geweest.

Met de bouw van het kindcentrum wordt de campus ‘Sport en educatie’ in Workum compleet. Sportvelden, sporthal en zwembad, drie scholen voor basisonderwijs en kinderopvang, staan nagenoeg op hetzelfde terrein en bieden mooie kansen voor een optimale samenwerking.