Diverse vragen over toeslagen, belastingdienst en berekening van kosten

 • Als ik mijn baan kwijt raak heb ik dan nog recht op kinderopvangtoeslag?
  Werk je in loondienst en stop je met werken of word je werkeloos? Of stopt je eigen onderneming? Dan heb je nog 3 maanden recht op kinderopvangtoeslag. Daarna zijn een aantal situaties mogelijk. Als je bijvoorbeeld minder opvanguren afgenomen hebt dan het aantal uren waar je recht op hebt, dan mag je de uren die je over hebt ook na deze 3 maanden gebruiken, tot aan het einde van het jaar. Bekijk op de site van de belastingdienst welke situatie voor jou geldt.
 • Als mijn kind 4 jaar wordt en het kinderdagverblijf gaat verlaten, moet ik dan de plaats opzeggen?
  Nee, de plaats eindigt automatisch op de eerste vervaldatum na zijn/haar vierde verjaardag. Wanneer deze datum niet de einddatum is, ontvangen we graag een e-mail van u waarin u aangeeft wat wél de einddatum wordt en waarom.
 • Hoe weet ik welk pakket voor ons het beste is?
  Dat ligt aan de opvangwensen. De meest gunstige netto opvangkosten kun je berekenen door een proefberekening te maken met onze rekentool. Deze staat ook op onze site bij de tarieven. Deze berekening geeft een indicatie van de bruto en netto kosten. Ook kun je pakketvormen naast elkaar zetten. Voor een proefberekening kun je ook terecht op de website van de belastingdienst.
 • Hoe vraag ik kinderopvangtoeslag aan?
  U vraagt kinderopvangtoeslag aan via de Belastingdienst. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen wil u in aanmerking komen voor toeslag. De toeslag wordt bepaald op basis van uw verzamelinkomen. Ga naar de belastingdienst.
 • Wat bedoelen jullie met inkomensgegevens?
  Loonstrook/uitkering specificatie of inkomensverklaring.