Emi blogt over…Moederdag

7 mei 2018

Op de tweede zondag in mei is het Moederdag. Weken van te voren begint bij ons al de voorbereiding, want alle kinderen mogen iets knutselen voor hun moeder, bonusmoeder, oma of ander belangrijk vrouwelijk persoon in hun leven.Kids First COP groep Emi blogt Moederdag 2018

Het is elk jaar weer een mooie uitdaging om te bedenken wat de kinderen gaan maken. Een juwelendoosje, een fotolijstje, een canvasschilderijtje of een ketting van macaroni. Er zijn zoveel leuke knutselwerkjes te bedenken. De kinderen plakken en verven de mooiste creaties. Zorgvuldig kiezen ze een kleur verf, een plakkertje of een glittertje. Soms maken we een foto van de kinderen, die we er in verwerken. Zo maakten we ook al eens een fotolijstje met een foto op z’n kop er in, met als tekst “Ik ben ondersteboven van jou”.

Met de baby’s maken we vaak een hand- of voetafdrukje op papier. Ook daarin zijn heel veel verschillende variaties mogelijk. De hand- en voetafdrukjes worden omgetoverd tot bijtje, bloemetje, hartje, vlinder, lieveheersbeestje etc. De ene baby vindt al die verf op zijn hand of voet wel interessant, de ander moet er niets van weten. Gelukkig is dat altijd snel klaar en kunnen ze daarna weer rustig spelen.

In de tijd dat de knutselwerkjes liggen te drogen of afgebakken moeten worden, komen er natuurlijk ook ouders op de groep. Met een beetje creatief verstopwerk doen wij ons best om nog niets te laten zien van het cadeau. De kinderen vertellen echter vaak vol trots aan hun ouders wat ze hebben gedaan die dag. Oeps, verklapt!

We zorgen dat alle kinderen op tijd iets gemaakt hebben, en ook dat het op tijd mee naar huis gaat. Dat mee naar huis geven, doen we zoveel mogelijk via de vaders. In sommige gevallen vragen we de vaders om het ingepakte knutselwerkje speciaal op te halen, zodat het “echt” een verrassing voor de moeder blijft. En wat de kinderen dit jaar hebben gemaakt? Dat zien alle moeders aanstaande zondag. Fijne Moederdag!