Emi blogt over…Zomer

9 juli 2018

De zomer is begonnen. Het is al weken zonnig weer. De eerste gezinnen zijn al op vakantie en er zullen nog vele volgen. Het kinderdagverblijf draait ondertussen gewoon door. Spelen, slapen, eten; op het kinderdagverblijf doen we dit met het mooie weer ook volop buiten. De hele dag door staan kannen water met vers fruit op tafel. Ook genieten we zo nu en dan van een ijsje. De lekkerste ijsjes maak je gemakkelijk zelf. IJsvormpjes zijn overal voor een prikkie te koop en ik deel graag een aantal favoriete verantwoorde recepten om zelf ijsjes te maken!

Emi blogt over....Zomer

PERENIJSJES, 4 stuks
400 gram peer
Sap van 1 limoen
2 theelepels honing

Schil de peer, verwijder het klokhuis en pureer met de staafmixer. Meng met het sap van 1 limoen en twee theelepels honing. Giet het peermengsel in de ijsvormpjes en zet het een nachtje in de vriezer.

AARDBEIENIJSJES, 4 stuks
400 gram aardbeien
Sap van een halve limoen
2 theelepels honing

Pureer de aardbeien en meng ze met het sap van een halve limoen en twee theelepels honing. Giet het aardbeimengsel in de ijsvormpjes en zet het een nachtje in de vriezer.

KIWI & FRAMBOZENIJSJES, 6 stuks
Voor de kiwi laag:
2-3 kiwi’s
Een halve banaan

Voor de frambozenlaag:
200 gram (bevroren) frambozen
Een halve banaan
1 theelepel honing

Schil de kiwi en pel de banaan. Meng de ingrediënten voor de kiwilaag in een blender of keukenmachine en giet in de vormpjes. Zet ongeveer een uur in de vriezer.
Meng vervolgens ook de ingrediënten voor de frambozenlaag. Schep dit tot helemaal bovenin in de ijsvormpjes en zet het een nachtje in de vriezer.

YOGHURTIJSJES, 6 stuks
300 gram yoghurt
300 gram fruit, bijvoorbeeld mango, banaan en aardbei
Eventueel 1 eetlepel honing

Doe de yoghurt en het fruit in een blender. Blend het geheel tot een gladde massa. Voeg eventueel wat honing toe om het iets zoeter te maken. Giet in de ijsvormpjes en zet het een nachtje in de vriezer.

Om niet al te veel te knoeien met een ijsje, kun je het ijscostokje door een cupcakepapiertje heen steken. Geniet van het mooie weer, fijne zomer!

(p.s. In verband met de toevoeging van honing, zijn deze ijsjes geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar).