Gemeente Groningen wil extra geld kinderopvang voor alleenstaande ouder

31 juli 2017

De gemeente Groningen maakt jaarlijks mogelijk 31.000 euro vrij voor alleenstaande ouders die gebruik willen maken van kinderopvang. Zo kunnen deze ouders toch werken of studeren.

Het voorstel aan de gemeenteraad is afkomstig van wethouder Mattias Gijsbertsen. ‘Het stadsbestuur wil dat de kosten voor de kinderopvang geen belemmering vormen om te werken of te studeren, zodat ouders gemakkelijker kunnen participeren in de samenleving’.

Mbo-4
De regeling wat betreft studeren geldt voor studerende alleenstaande ouders tot en met mbo-niveau 4. Gijsbertsen: ‘We hopen dat we mensen die graag een mbo-opleiding willen doen, maar vanwege de eigen bijdrage in de kinderopvang hierdoor belemmerd worden, hiermee aan de slag kunnen.’

Minimum inkomen
Hoewel er al extra geld naar alleenstaande ouders gaat, vanuit de belastingdienst, blijft er een eigen bijdrage over die, volgens Gijsbertsen, voor de groep mensen die van het minimum inkomen leeft moeilijk op te brengen is. ‘Dan kan er stagnatie ontstaan dat mensen zich niet kunnen ontwikkelen. En dat wil je niet, voor hen en hun kinderen.’ De gemeenteraad moet nog instemmen met het plan.

Bron: OOG TV