Geslaagde ModderDag voor kinderen van Kids First (Groningen)

29 juni 2018

Op donderdag 28 juni werd ModderDag gevierd door tientallen kinderen en medewerkers van Kids First COP groep bij de nieuwe speelweide van OERRR Natuurmonumenten bij Kardinge. Het was een geslaagde middag!

ModderDag bij Kardinge 28 juni 2018

De opvanglocaties van Kids First COP groep doen ieder jaar actief mee aan Nationale ModderDag. Tijdens ModderDag ervaren kinderen modder met bijna al hun zintuigen: voelen, ruiken, horen en zien. Spelen met modder is behalve leuk ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen spelen onbevangen als ze vies mogen worden en het stimuleert de creativiteit en de nieuwsgierigheid van kinderen. En dat hebben we gemerkt! Waar sommige kinderen eerst nog wat voorzichtig waren, gingen andere kinderen direct vol de modder in. Dit leverde prachtige plaatjes op.

Boswachter Reiner van Natuurmonumenten, tevens beheerder van deze prachtige speelweide, verblijdde de kinderen ook nog met een bezoek.

Over ModderDag
ModderDag wordt georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en is geïnspireerd op de International Mud Day, ontstaan in Nepal. Het project is in 2008 opgezet, met als doel kinderen in contact te laten komen met de natuur. In de jaren daarna hebben steeds meer landen zich aangesloten, waaronder Nederland. Met ModderDag zet IVN het vrije spel met water en zand op de agenda. Hiermee versterken zij de betrokkenheid bij en verbondenheid met natuur én stimuleren ze natuurbeleving en buitenspelen.

ModderDag 2018 Kids First COP groep ModderDag 2018 ModderDag 2018 Dagblad van het Noorden