Gezond opgroeien in Groningen: DrinkWater

27 november 2018

Gemiddeld krijgt ieder kind zes kilo suiker per jaar binnen uit zoete dranken tijdens schooltijd en kinderopvang. Kids First COP groep weet dat de kinderopvang een belangrijk onderdeel uitmaakt van het opgroeien en hecht er waarde aan om een goed voorbeeld voor de omgeving van de kinderen te zijn. Bovendien vinden we het belangrijk dat kinderen in Groningen gezond opgroeien en daarom drinken de kinderen tijdens de opvang voortaan alleen drinkwater. Zoete dranken tijdens de kinderopvang zijn voortaan taboe.
Limonade in de ban - Drink water - Kids First COP groep Groningen1

Uit de ervaring van andere kinderopvangorganisaties en basisscholen die overstappen op drinkwater, blijkt dat ouders wel willen dat hun kinderen meer water drinken, maar is het een gewoonte is om pakjes te drinken. Toen Kids First COP groep in aanraking kwam met de campagne ‘DrinkWater’ is besloten dat daar verandering in moet komen. Dit is een campagne waar meerdere organisaties aan mee doen met de gedeelde ambitie dat kinderen gezond kunnen opgroeien. Kids First COP groep is enthousiast over deze campagne en heeft besloten om deze campagne te lanceren binnen haar locaties. Deze campagne sluit ook goed aan bij het preventieakkoord dat onlangs ondertekend is.

DrinkWater is een programma gericht op het gezond opgroeien met een landelijke campagne om kinderen ervan bewust te maken dat water een slimme, gezonde en lekkere keuze is. Alle scholen en kinderopvangorganisaties in de gemeenten Groningen, Friesland en Drenthe doen mee. De gemeenten waar locaties van Kids First COP groep gevestigd zijn, zijn JOGG-gemeenten.

De kinderen van opvanglocaties in de Groningse wijken De Hoogte en de Indische Buurt ontvingen allemaal een bidon om te vullen met water, die ze kunnen gebruiken tijdens de opvangdagen. Eerder werden al bidons uitgedeeld in Selwerd en Beijum.

Op 27 november werd de poster over Drinkwater drinken op locatie Wigwam aangeboden aan de kinderen. De kinderen kregen ook een gevulde rugzak met een leuk cadeau, aangeboden door JOGG.