Himmeldei opruimactie BSO de Vrijbuiters in Bolsward

3 mei 2023

Zwerfafvalactie van BSO-kinderen Kids First  

Kids First organiseert zwerfafvalacties op haar locaties in samenwerking met de gemeente Sûdwest Fryslân. Op vier locaties van Kids First vinden opschoonacties plaats in: Sneek, Bolsward, Hindelopen en Warns. Op dinsdag 2 mei waren de kinderen van BSO de Vrijbuiters in Bolsward aan de beurt.

Enthousiaste kinderen

Kinderen van BSO de Vrijbuiters zijn enthousiast aan de slag gegaan met de actie. De kinderen verwonderden zich erover dat er veel zwerfafval lag, ze hebben bijvoorbeeld veel sigaretten gevonden en opgeruimd met de zwerfafvalgrijper. Ze kregen positieve reacties van voorbijgangers, die aangaven dat ze het goed vonden dat de kinderen hiermee bezig waren. De kinderen willen heel graag nog een keer een afvalopruimactie doen.

BSO-kinderen zijn zwerfafval aan het zoeken

Himmeldei

In het voorjaar organiseert de gemeente al jaren de Himmeldei, een opruimactie voor zwerfafval in samenwerking met Groen Doen. Het doel is iedereen, jong en oud, bewust te maken van wat zwerfafval met de natuur doet. Daarnaast worden met de actie de steden, dorpen en wijken schoner gemaakt. De gemeente vindt dit erg belangrijk want zwerfafval is niet alleen een probleem op het vaste land, maar ook in het water. Er doen elk voorjaar zo’n 3.000 kinderen en volwassenen aan de actie mee.