Illusionist Victor Mids opent brainsweek

7 september 2020

De brainsweek is op de ruim 60 BSO-locaties van Kids First COP groep begonnen. De brainsweek is onderdeel van Kids First Super Kids, dit kwartaal staat het thema ‘sport en gezond’ centraal.

Tijdens de brainsweek gaan de BSO-kinderen bezig met de ontwikkeling van het brein, door middel van o.a. goocheltrucs, rebussen, puzzels en uitdagende opdrachten. Omdat de eerste thema’s van Kids First Super Kids niet door konden gaan vanwege het coronavirus, is er gekozen voor een spetterende opening in dit nieuwe schooljaar. Victor Mids opent het thema met een korte film, speciaal gemaakt voor de kinderen van Kids First.

Illusie

Victor is bekend van MINDF*CK, een populair wetenschappelijk illusieprogramma, waarin Nederlanders onverklaarbare illusies worden getoond.

Victor Mids opent 'brainsweek' voor BSO's Kids First

Speciaal voor Kids First heeft Victor een truc ontwikkeld die de kinderen tijdens de brainsweek moeten proberen te ontmaskeren en uit te voeren. Aan het einde van de week geeft Victor het verlossende antwoord. Bekijk de illusie hier:

Goochelaar in spé

Als de kinderen de truc onder de knie hebben, kunnen ze dit filmen en op social media plaatsen onder vermelding van #KidsFirstKinderopvang en #VictorMids. Opsturen naar info@kidsfirst.nl is ook mogelijk. Via de social media kanalen zijn de beste inzendingen te bewonderen. Deze filmpjes worden uiteraard ook onder de aandacht van Victor Mids gebracht.

De brainsweek wordt gevolgd door de sport- en voedingsweek waar quizzen, activiteiten, proefjes en gezonde maaltijden gepland staan.