Kantoor Kids First COP groep in Akkrum geopend door burgemeester Van der Zwan

7 november 2019

Op donderdag 7 november was de feestelijke opening van het kantoor van Kids First in Akkrum. Burgemeester Van der Zwan van de gemeente Heerenveen heeft samen met een paar kinderen de feestelijke openingshandeling verricht. Ouders van kinderen die opvang afnemen bij Kids First, buurtbewoners, leveranciers, afgevaardigden vanuit het onderwijs en alle kinderen uit de buurt waren uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Het kantoor van Kids First in Friesland was tot voor kort gevestigd in Grou. Nadat de opvangruimte van het pand aan de Hopmanshof in Akkrum is verplaatst naar de benedenverdieping is de bovenverdieping ingericht als kantoor. De planning en organisatie van de circa 80 locaties van Kids First in Friesland wordt vanuit het nieuwe kantoor gecoördineerd. De benedenverdieping biedt opvang aan 16 KDV kinderen, 16 peuters en 30 BSO kinderen.

De locatie in Akkrum (it Mienskar) heeft al decennia lang de bestemming “kindcentrum”. Sinds 2005 wordt het gebouw gebruikt als opvanglocatie voor baby´s, peuters en buitenschoolse opvang. Daarvoor was it Mienskar een multifunctioneel centrum en nóg langer geleden een kleuterschool.

Na de openingsceremonie konden de aanwezige kinderen deelnemen aan allerlei spetterende activiteiten in en rondom de opvanglocatie. Voor een “gezond hapje” en drankje werd gezorgd.