Kids First opent gezondste kinderopvang Groningen

6 februari 2020

Kids First opent in de locatie Reitdiephaven de gezondste kinderopvang van Groningen. Hier is onlangs gestart met het opzetten van een Healthy Ageing locatie. Dit is tot stand gekomen onder begeleiding van Kim Hakkenes,  eigenaar van de Healthy Ageing Architect.

Het idee voor een Healthy Ageing locatie heeft alles te maken met blue zones. Een blue zone is een gebied in de wereld waar mensen van nature gezonder oud worden. In zo’n gebied leven meer honderdjarigen en (oudere) mensen voelen zich er vitaler. Vandaar dat de gemeente Groningen verschillende acties onderneemt om meer te worden zoals een blue zone. Daarom worden plekken gecreëerd waar ze proberen om de ‘geheime’ ingrediënten van een blue zone na te bootsen. Zo’n plek wordt een blue spot genoemd.

Naar aanleiding van dit thema vond een gesprek plaats tussen Kim Hakkenes en Kids First COP groep. Samen kwamen zij tot het plan om een opvang te creëren waar kinderen en medewerkers de geheimen van een blue zone leren en zo de basis leggen voor gezond oud worden.

Vervolgens heeft kinderopvanglocatie Reitdiephaven voor de komende tijd 4 doelen gekozen:

  1. ontspanning van stress,
  2. rookvrije generatie,
  3. buiten (bewegend) spelen
  4. voeding
Kids First opent gezondste kinderopvang in Groningen