Kinderen Kids First COP lopen Daily Mile tijdens de Healthy Ageing Week

9 oktober 2018

Tijdens de Healthy Ageing Week, van 6 t/m 14 oktober 2018, bundelen tal van organisaties hun krachten. Kinderen van Kids First COP groep lopen op dinsdag 9 oktober gezamenlijk een Daily Mile.

Wat hebben inwoners van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe in hun omgeving nodig om gezond te leven en om in een gezonde omgeving op te groeien? Deze vraag staat centraal tijdens de Healthy Ageing Week die van 6 t/m 14 oktober wordt georganiseerd door Healthy Ageing Network Northern Netherlands.

The Daily Mile
Het doel van The Daily Mile is heel simpel: blije en fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen! Het is een heel eenvoudig, maar effectief concept. De impact kan enorm zijn – niet alleen de conditie, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn van de kinderen wordt hierdoor gestimuleerd.
De kinderen van BSO opvanglocaties van Kids First COP groep Alles Kwetter, Alles Kids, Merelnest, Jettepet en Kids Club Alles Kwetter lopen op deze dag gezamenlijk een rondje van 4 Mijl. Ook volleyballers van Lycurgus sluiten aan. Bij aankomst op de eindbestemming, Kids Club Alles Kwetter, worden ze getrakteerd op een gezonde hap.

Kids First COP groep wil na 9 oktober The Daily Mile als dagelijks onderdeel doorvoeren binnen de 135 opvanglocaties.

The Daily Mile, 9 oktober 2018 Kids First COP groep