Kinderen Kids First doneren cadeaus aan Stichting Jarige Job

14 januari 2020

Donderdag 16 januari doneren kinderen van de BSO locaties in Assen tientallen cadeaus aan Stichting Jarige Job. Zij brengen de cadeaus naar de pop-up-shop in ’t Forum in Assen.

Het doneren van de cadeaus is een initiatief van pedagogisch medewerker Paulien de Jong. “Op onze locatie aan de Prinses Irenestraat staat een grote doos vol met cadeautjes om te gebruiken voor verschillende gelegenheden. Ze lagen te verstoffen en zijn veel beter op hun plek bij Stichting Jarige Job.” Kinderen en pedagogisch medewerkers van andere opvanglocaties droegen dit plan van collega Paulien een warm hart toe en sluiten donderdag aan bij de stoet richting ’t Forum. Uiteraard niet met lege handen!

Stichting Jarige Job

In Nederland zijn 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis én op school; twee cadeautjes, traktaties om uit te delen op school, taartmix om een eigen taart te bakken en natuurlijk kaarsjes om uit te blazen.

In Drenthe, Groningen en Friesland krijgen maandelijks zo’n 700 kinderen een verjaardagsbox van Stichting Jarige Job. Lotte (6) en Bas (5): “We hopen dat we veel kinderen blij kunnen maken met deze cadeautjes.”

Kids First COP groep biedt kinderopvang in de breedste zin van het woord in Groningen, Friesland en Drenthe en is met circa 140 locaties één van de grootste kinderopvangorganisaties in Noord Nederland. Ook bieden zij gastouderopvang. Kids First COP groep is meer dan alleen een opvangplek; ze willen de kinderen iets meegeven waar ze de rest van hun leven plezier van hebben. De kinderen betrekken bij het doneren van cadeaus aan kinderen die leven in armoede is een mooie les voor de toekomst.
Steffan Noord van Stichting Jarige Job is een van de initiatiefnemers van de tijdelijke winkel en is op 16 januari ook aanwezig om de cadeaus in ontvangst te nemen. “Een prachtig initiatief van Kids First. Hier zijn we heel blij mee.”

De pop-up-shop is nog de hele maand januari geopend.

Kids doneren cadeaus aan Stichting Jarige Job