Kinderen in voetbalstadions van SC Heerenveen en SC Cambuur!

15 februari 2019

In de voorjaarsvakantie bezoeken tientallen kinderen van verschillende buitenschoolse opvanglocaties van Kids First COP groep de voetbalstadions van SC Heerenveen en SC Cambuur. De meeste kinderen hebben nog nooit eerder een voetbalstadion bezocht. Zij staan te popelen om te beginnen aan de rondleiding.

Door de rondleiding nemen de kinderen een kijkje achter de schermen bij het stadion. Zo mogen ze een bezoek brengen aan de zakenloges, wasruimtes, perskamer en tribunes. Uiteraard mogen ze ook zelf het veld betreden! De rondleiding wordt gegeven door iemand die al van jongs af aan betrokken is bij de voetbalclub. De rondleider vertelt op een boeiende manier over het stadion en de historie ervan. Deuren die normaal gesproken gesloten blijven, gaan speciaal voor de rondleiding open.

De rondleiding is naast een gezellige activiteit ook een leuke manier om kinderen in aanraking te laten komen met sport. Kids First COP groep hoopt dat de kinderen, mede door deze rondleiding, enthousiast raken om meer in beweging te komen of om zelf op een sport te gaan.