Korfbalvereniging AVO en Kids First; samen in beweging!

7 oktober 2019

Vandaag hebben Martin de Mars, voorzitter commerciële commissie bij korfbalvereniging AVO en Geke Kobus, teammanager bij Kids First COP groep, een gezamenlijk spandoek onthuld. Met dit spandoek willen de organisaties laten zien dat zij samen de kinderen in Assen en omgeving in beweging willen brengen.

AVO Assen en Kids First samen in beweging - Kids First COP groep kinderopvang Drenthe

In mei 2019 werd de samenwerking tussen Kids First COP groep en korfbalvereniging AVO officiëel. Geke Kobus (teammanager Kids First) en Theo Dijkstra (voorzitter van AVO) ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst. Dit alles onder het motto: ‘Breng kinderen in beweging’.

Samen met AVO worden korfbalclinics georganiseerd voor de kinderen van de buitenschoolse opvang. Deze activiteiten maken deel uit van het kernbeleid van Kids First COP groep om gezonde opvang te bieden. Bewegen is hier een cruciaal onderdeel van. Kids First COP groep stelt zijn busjes ter beschikking om de spelers van de korfbalteams naar de uitwedstrijden te vervoeren.

Kinderen komen steeds minder buiten en bewegen minder dan vroeger. Sport- en spelactiviteiten als onderdeel van kinderopvang maakt de opvang voor de kinderen leuker en meer beweging is goed voor de gezondheid. Kids First COP groep hoopt dat de kinderen, mede door deze clinics, geïnspireerd raken om meer te gaan sporten.