De Krummelbörg | Peuteropvang | Schildwolde

Peuteropvang De Krummelbörg in Schildwolde biedt een speelplek voor kinderen van 2 tot 4 jaar in een groep van maximaal 16 kinderen. De locatie grenst aan de Openbare Basisschool de Meent in het midden van het dorp.
Peuteropvang De Krummelbörg beschikt over een ruime, mooi ingerichte binnenruimte, verdeeld in hoeken: een poppen/keukenhoek/winkeltje, een bouwhoek, een leeshoek en een waterbak. Er is veel ontwikkelingsmateriaal zoals puzzels, spelletjes, treinspoor, kralen, constructiemateriaal, blokken, muziekinstrumenten, wereldspelmateriaal, verkleedkast enzovoorts.

Peuteropvang De Krummelborg Schildwolde Kids First COP groep     Peuteropvang De Krummelborg Schildwolde Kids First COP groep

  • Ruime, mooi ingerichte binnenruimte
  • Veel speeltoestellen en in de zomer een waterbak
  • Gebruik van speellokaal van OBS de Meent

 

Op peuteropvang De Krummelbörg

Op peuteropvang De Krummelbörg mogen de kinderen zelf kiezen waar ze mee gaan spelen, ze mogen tekenpapier en de potloden/stiften pakken. Ze kunnen plakken, kleien of verven. Buiten hebben we een bescheiden, goed omheinde ruimte om te fietsen en in het zand te spelen. Er staan speeltoestellen op het gras en in de zomer staat de waterbak geregeld buiten. Ook hebben we veel uitnodigend speelmateriaal: eiland en rivier, ballen, waterbakspullen, oude kleden om een tent te bouwen, stoepkrijt, loopklossen, zandbakspullen, glijbaan en natuurlijk fietsjes.
In het speellokaal van OBS De Meent kunnen de kinderen spelen, rennen, spelletjes doen, dansen, klimmen, glijden van de glijbaan. Vooral bij slecht weer en in de winter maken we er vaak gebruik van.

Elke week mag uw kind een boek uitzoeken bij de boekenpretmoeder en krijgt deze mee in een gele tas met de Boekenbeer erop! Ook krijgen de kinderen 2 keer per jaar een themaboek mee met een knutselboek erbij. We doen ieder jaar mee met de Nationale Voorleesdagen. Het bekroonde peuterboek wordt dan voorgelezen met het vertelkastje door de bibliothecaresse van Slochteren.