Greunshiem | Kinderdagverblijf | Leeuwarden

Kinderdagverblijf en Speelleergroep Greunshiem in Leeuwarden is gevestigd in het gelijknamige wijkzorgcentrum. We bieden naast de dagelijkse gang van zaken, extra gezamenlijke activiteiten aan, waar jong en oud van kunnen genieten. Deze activiteiten zijn structureel en worden aan de hand van peuterprojecten vormgegeven. Peuterprojecten zijn projecten waarbij de peuters op bezoek gaan bij de bewoners van Greunshiem ter bevordering van de “sociale interactie”. Kinderen krijgen op deze manier optimaal aandacht, affectie en geborgenheid. Daarnaast ontwikkelen ze op een spontane manier sociaal gedrag, leren ze delen, helpen en samenwerken.

KDV Greunshiem Leeuwarden - Kids First COP groepSinds 2014 zit bij Wijkzorgcentrum Greunshiem ons kleinschalig kinderdagverblijf met een geïntegreerde Speelleergroep. Wij hebben een babygroep (Guppies) en een peutergroep (Dolfijnen). KDV Greunshiem is een kleinschalige kinderopvang , hierdoor heeft de locatie nauw contact met de ouders. Ouders kennen dan ook alle pedagogisch medewerkers en dit maakt de doorstroom van de jonge kinderen naar de peutergroep heel soepel. Kortom, wij, als pedagogisch medewerkers van Kids First Greunshiem, doen er alles aan om uw kind bij ons een onvergetelijke tijd te bezorgen en ze te laten groeien en bloeien.

Wat ons bijzonder maakt, is dat wij een tweetalige kinderopvang zijn, een aantal pedagogisch medewerkers praat Fries en een aantal Nederlands. Ook bijzonder is dat wij eens per twee weken naar het Wijkplein in het Wijkzorgcentrum gaan om daar samen met ouderen en cliënten van Talant een activiteit te doen. Bovendien vieren wij samen met hen Sint Maarten en Sinterklaas.

We werken thematisch aan de ontwikkeling van de kinderen met het programma van Uk en Puk. Zo nu en dan werken we met een eigen thema zoals bijvoorbeeld “Lente” en “Feest”. Ouders krijgen bij ieder thema een themabrief, zodat ze thuis ook aan het thema mee kunnen doen. Hier staan leuke activiteiten en liedjes in beschreven. Er zijn groepsactiviteiten, maar er is ook veel individuele aandacht voor de kinderen. Daarnaast krijgen kinderen meer dan genoeg tijd om samen te spelen wat we erg belangrijk vinden!

 

KDV Greunshiem Leeuwarden - Kids First COP groep

Naast het feit dat wij een hele gezellige binnenruimte hebben is ook ons buitenterrein erg leuk. Er kan naar hartenlust gespeeld worden met fietsjes en auto’s e.d., er is een grote zandbak en we hebben een buitenkeuken. We gaan graag en veel naar buiten als het weer dat toelaat. Sinds vorig jaar hebben we een bolderkar waar we regelmatig een ritje mee maken.

Eens per jaar organiseren wij een ouderavond met een interessant thema en we houden ieder jaar een “zomerfeest” voor de familie van onze kinderen. Zo nu en dan vragen wij ook een ouder, opa/oma om ons te helpen bij een activiteit, bijvoorbeeld bij het voorleesontbijt. De kinderen vinden dit prachtig.

Eens per jaar, rond de verjaardag van het kind, houden we een 10 minutengesprek met de ouders om de ontwikkeling van het kind te bespreken maar tussendoor is er natuurlijk ook altijd contact hierover bij het halen en brengen. Kortom, wij, als pedagogisch medewerkers van Kids First Greunshiem, doen er alles aan om uw kind bij ons een onvergetelijke tijd te bezorgen en ze te laten groeien en bloeien.

 

  • Gelegen in een wijkzorgcentrum
  • Gezamenlijke activiteiten, waar jong en oud van kunnen genieten
  • Mooie binnen- en buitenruimte

Op aanvraag is het mogelijk om al opvang vanaf 06.30 uur af te nemen.

We verwelkomen uw kind graag op KDV Greunshiem!

Kinderopvang Leeuwarden - Greunshiem Kids First COP groepKinderopvang Leeuwarden - Greunshiem Kids First COP groep