Kinderopvang | Groningen | Dikkie Dik (PO)

Peuteropvang Dikkie Dik in Groningen is gevestigd naast het gebouw van de Bisschop Bekkersschool, op de hoek van de Sirusstraat en Capellastraat. De ingang is bij het blauwe hek bij de zij-ingang.

Je peuter kan maximaal vier dagdelen per week komen spelen op peuteropvang Dikkie Dik. Wanneer je peuter een indicatie heeft (via het consultatiebureau) voor het VVE-programma, mag hij of zij vier keer per week komen spelen. Dit kan vanaf het moment dat je kind 2 en een half jaar is. We werken met het VVE-programma Piramide.

We maken deel uit van de Vensterwijk Selwerd/Paddepoel/Tuinwijk. Net als de Bisschop Bekkersschool werken we volgens de Dalton-methode. Hier is ook ons VVE-programma op afgestemd. Soms gaan we naar de basisschool en doen dan met de kleuters mee met een schoolactiviteit.

Schrijf je in

Op peuteropvang Dikkie DikIntro

We hebben op peuteropvang Dikkie Dik een mooi en ruim lokaal met aan beide kanten ramen. Bovenin het lokaal is over de hele breedte van 8 meter, een inpandig balkon (oftewel: speelzolder) gebouwd. Hier kunnen de kinderen heerlijk rustig spelen en ongestoord bijvoorbeeld treinrails uitleggen. Buitenspelen vinden we belangrijk. Er is een besloten plein dat grenst aan het schoolplein van de basisschool.

In het najaar van 2025 gaan we samen met de Bisschop Bekkersschool verhuizen naar een gloednieuw gebouw. Vanaf eind mei 2024  zullen we, samen met de school,  een tijdje verblijven in het gerenoveerde schoolgebouw aan de Bessemoerstraat 6.  Alvast een voorproefje van het nieuwe schoolgebouw?

We verwelkomen je kind graag bij peuteropvang Dikkie Dik !