Kinderopvang | Groningen | Dondersteen (PO)

Peuteropvang Dondersteen is gevestigd in het Prisma-gebouw in de wijk Vinkhuizen in Groningen. De ingang is bij het consultatiebureau. We beschikken over twee lokalen met een maximum van zestien kinderen per groep. De lokalen zijn ingericht met verschillende hoeken voor diverse activiteiten.

  • Uitstapjes naar de kinderboerderij
  • VVE-programma Piramide
  • SpeelMee middagen

VVE

We werken op peuteropvang Dondersteen met het VVE-programma Piramide. De inrichting van een aantal hoeken sluit nauw aan bij de thema’s van dit programma. Door het jaar heen zijn er diverse thema’s. De lokalen worden volgens het thema ingericht en ook de activiteiten sluiten op het programma aan. Dit alles gebeurt uiteraard spelenderwijs.

We beschikken over een ruime afgesloten buitenruimte en vinden het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met de natuur. We proberen daarom elke dag even naar buiten te gaan. Naast onze buitenruimte trekken we er ook met de peuters op uit. We gaan dan bijvoorbeeld mooie voorjaarsbloemen zoeken of kastanjes en eikeltjes rapen. Verder maken we ook uitstapjes naar de kinderboerderij; een feest voor de peuters!

Spellen van de Spelotheek

Vind je het leuk om thuis nieuwe spellen uit te proberen? Leen dan gratis leuke en leerzame spellen bij de spelotheek van Vinkhuizen; spelotheek De Smarties.
De spelotheek is geschikt voor kinderen van 0 tot 12 jaar.  Ze zijn gevestigd in de hal van de Vensterschool tegen over de bibliotheek. Loop gerust eens binnen!
Ze zijn geopend op dinsdag t/m vrijdag van 8:30 tot 10:00 uur.

We verwelkomen je kind graag op peuteropvang Dondersteen!

Schrijf je in