Kinderopvang | Groningen | De Vlindertuin (PO)

Peuteropvang ’t Leeuwtje is gevestigd in de Groningse wijk Oosterhoogebrug en onderdeel van KC Oosterhoogebrug. U komt bij onze ingang via het kleuterplein aan de achterkant van de Openbare Oosterhoogebrugschool.

Onze buitenruimte is ruim en beplant met bomen. Er kan om het gebouw heen gefietst en geracet worden. Ook is er een glijbaan met rubbertegels, een wip-wap en een grote zandbak aanwezig. We vinden het belangrijk om dagelijks naar buiten te gaan zodat de kinderen voldoende beweging krijgen.

  • Gezellige buitenspeelplaats
  • Verticale groepen
  • Themagericht werken (VVE)

Peuteropvang 't Leeuwtje Kids First COP groep Lewenborg Groningen Peuteropvang 't Leeuwtje Kids First COP groep Oosterhoogebrug Peuteropvang 't Leeuwtje Kids First COP groep Oosterhoogebrug Groningen binnen spelen

De pedagogisch medewerkers gaan vaak met de kinderen op ontdekkingstocht naar het park.

Op onze peuteropvang

Op peuteropvang ’t Leeuwtje zijn altijd één of twee gediplomeerde beroepskrachten aanwezig (afhankelijk van het aantal peuters op de groep).
We werken veel rondom thema’s die we zelf kiezen. Vertellend voorlezen en kinderen laten reageren is daarbij een belangrijk onderdeel, waar de kinderen erg van genieten. Naast de vele activiteiten, vinden we het belangrijk ook rust op de groep te hebben.

We werken samen met Openbare Basisschool ‘Oosterhoogebrug’ en de WIJ-teams. De peutergroepen bestaan maximaal uit zestien kinderen. Twee- en driejarige kinderen zitten bij elkaar in de groep, ze leren van elkaar en ze helpen elkaar.

Peuteropvang 't Leeuwtje - Groningen fotocollage 1

Wat ouders zeggen over deze locatie:

Sabine: “Elke dag weer zetten jullie je in om de kinderen een mooie leerzame dag te bezorgen. Ieder kind, hoe bijzonder en speciaal ook, wordt met open armen ontvangen. Voor ouders een fijne gedachte, dat hun dierbaarste bezit zo goed opgevangen wordt.

 

We verwelkomen je kind graag op PO ’t Leeuwtje!

Schrijf je in