Medewerkers Kids First benoemd tot voorleescoördinator

14 mei 2018

Meerdere medewerkers van Kids First COP groep hebben via Boekstart de training tot voorleescoördinator gevolgd en met goed gevolg afgesloten. Met een voorleescoördinator op de opvanglocaties is het voorleesbeleid binnen Kids First COP groep goed geborgd. Prachtige ontwikkelingen die gevierd gaan worden met een leuke activiteit voor de kinderen en hun ouders.

Medewerkers van de opvanglocaties in Siddeburen, Schildwolde, Harkstede, Kolham en Slochteren hebben de training gevolgd. Deze voorleescoördinatoren zullen het (voor)leesbeleid opzetten voor hun eigen locatie. Ook zullen zij ouders en collega’s enthousiasmeren om het voorlezen te stimuleren en levend te houden. Tenslotte gaan zij een samenwerkingsverband met de bibliotheek en andere cultureel-educatieve instellingen in de eigen regio opzetten.

Om het voorlezen en de vernieuwde voorleeshoeken onder de aandacht te brengen, wordt in mei op de betreffende locaties een feestelijke activiteit georganiseerd. De locaties in Siddeburen, Schildwolde, Harkstede, Kolham en Slochteren krijgen bezoek van Karin, de Liedjesmamma. Zij zal op deze locaties een optreden verzorgen voor de peuters en hun ouders / verzorgers. Karin Holscher uit Harkstede schrijft zelf haar liedjes en begeleidt zichzelf hierbij op de gitaar.

Het belooft een leuke dag te worden!

Kids First COP groep kinderopvang peuteropvang liedjesmama