Meer Gezonde Jaren week

5 oktober 2021

Het is deze week de Meer Gezonde Jaren week, een jaarlijks terugkerend event, speciaal voor alle inwoners van Noord-Nederland. Tijdens deze week maken inwoners kennis met alles wat een bijdrage kan leveren aan een gezonde levensstijl, voor nu en straks. Alle activiteiten zijn erop gericht om in beweging te komen en te motiveren goed voor jezelf te zorgen. Dit jaar is het thema ‘Veerkracht’.

UMCG slaat handen inéén met Kids First

In samenwerking met o.a. het UMCG zet kinderopvangorganisatie Kids First COP groep zich tijdens deze week extra in voor het gezond laten opgroeien van kinderen. Een speerpunt wat het hele jaar centraal staat bij Kids First.
Kids First vindt het belangrijk dat een kind gezond opgroeit, of in elk geval die mogelijk heeft. Tijdens de ‘Meer Gezonde Jaren week’ slaat Kids First de de handen inéén met onder andere het UMCG. Ook zij zien natuurlijk het liefste alle kinderen in gezondheid opgroeien. Daarom is de Healthy Ageing Architect ingeschakeld, zij heeft speciaal voor alle kinderen van Kids First een workshop gemaakt. Zo kunnen we de kinderen iets meegeven, waar ze de rest van hun leven plezier van hebben.

Zo fit als een plant

Kim Hakkenes, eigenaar Healthy Ageing Architect, verzorgt de online workshop ‘Zo fit als een plant’.
Waarom deze workshop? Planten zijn enorm veerkrachtig; ze passen zich aan hun omstandigheden aan. Ze zijn slim en zorgen goed voor zichzelf. Planten drinken genoeg water, krijgen genoeg daglicht, nemen de juiste voedingstoffen tot zich en staan stevig in de grond. En zit het even niet mee? Dan wringen ze zich in allerlei bochten en bedenken een oplossing. Ze buigen mee met de storm en staan sterker weer op. We kunnen veel van ze leren.

In deze workshop gaan kinderen op een actieve manier net als planten zijn. Ondersteund door muziek van het Dansende Dierenbos. De workshop is een mix van yoga, bewegen, bewust zijn en het vergroten van het zelfvertrouwen. De workshop wordt afgesloten met een groot glas water!