Modderbad voor kinderen van Kids First (Friesland)

29 juni 2018

Op vrijdag 29 juni gaan tientallen kinderen en medewerkers van Kids First COP groep ravotten in de modder op buitenschoolse opvanglocatie de Voetbalkantine in Grou. Het is namelijk ModderDag!

De opvanglocaties van Kids First COP groep doen ieder jaar actief mee aan Nationale ModderDag. Tijdens ModderDag ervaren kinderen modder met bijna al hun zintuigen: voelen, ruiken, horen en zien. In Grou wordt een modderglijbaan en een blotevoetenpad aangelegd. Ook kunnen de kinderen zwemmen in een modderbad en moddertaartjes bakken.

Spelen met modder is behalve leuk ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen spelen onbevangen als ze vies mogen worden en het stimuleert de creativiteit en de nieuwsgierigheid van kinderen.

Kids First COP groep Modderdag Friesland

Over ModderDag
ModderDag wordt georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en is geïnspireerd op de International Mud Day, ontstaan in Nepal. Het project is in 2008 opgezet, met als doel kinderen in contact te laten komen met de natuur. In de jaren daarna hebben steeds meer landen zich aangesloten, waaronder Nederland. Met ModderDag zet IVN het vrije spel met water en zand op de agenda. Hiermee versterken zij de betrokkenheid bij en verbondenheid met natuur én stimuleren ze natuurbeleving en buitenspelen. Kids First COP groep biedt op vrijdag 29 juni een veelzijdig evenement aan voor de kinderen, medewerkers én ouders.