Modderplezier voor kinderen van Kids First

2 juli 2019

Op woensdag 3 juli gaan tientallen kinderen en medewerkers van Kids First COP groep naar de Baggelhuizerplas voor een flinke dosis modderplezier. Dit in het kader van ModderDag!

De opvanglocaties van Kids First COP groep doen ieder jaar actief mee aan Nationale ModderDag. Tijdens ModderDag ervaren kinderen modder met bijna al hun zintuigen: voelen, ruiken, horen en zien. Spelen met modder is behalve leuk ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen spelen onbevangen als ze vies mogen worden en het stimuleert de nieuwsgierigheid en creativiteit van kinderen.

Over ModderDag
ModderDag wordt georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid en is geïnspireerd op de International Mud Day, ontstaan in Nepal. Het project is in 2008 opgezet, met als doel kinderen in contact te laten komen met de natuur. In de jaren daarna hebben steeds meer landen zich aangesloten, waaronder Nederland.

Met ModderDag zet IVN het vrije spel met water en zand op de agenda. Hiermee versterken zij de betrokkenheid bij en verbondenheid met natuur én stimuleren ze natuurbeleving en buitenspelen. ModderDag vond plaats op vrijdag 28 juni maar Kids First COP groep heeft er voor gekozen om op woensdag 3 juli een modderige dag met vele activiteiten aan te bieden aan de kinderen, zodat zo veel mogelijk kinderen én medewerkers vies kunnen worden!

Modderplezier in Drenthe - Kids First COP groep