Nationale Ouderendag 5 oktober

5 oktober 2018

Vandaag is het Nationale Ouderendag. Veel ouderen hebben een wens die ze moeilijk alleen kunnen vervullen. Kleine wensen met een grote impact. Op Nationale Ouderendag roept het Ouderenfonds Nederland op om deze wensen te vervullen. Doneren kan via de website van het Ouderenfonds.

Sociale contacten en onvergetelijke momenten tussen ouderen en kinderen vinden wij erg waardevol. Ons kinderdagverblijf Greunsheim is gevestigd in het gelijknamige wijkzorgcentrum in Leeuwarden. Tweewekelijks gaan de kinderen op bezoek bij de ouderen om samen iets leuks te ondernemen, zoals bewegen, bakken, zingen en knutselen. Elk jaar staan er vaste afspraken op papier. Zo vieren we gezamenlijk burendag, Sint Maarten en Sinterklaas.
De peuters gaan ook op bezoek bij de bewoners van Greunshiem ter bevordering van de “sociale interactie”. Kinderen krijgen op deze manier optimaal aandacht, affectie en geborgenheid. Daarnaast ontwikkelen ze op een spontane manier sociaal gedrag, leren ze delen, helpen en samenwerken. Dit levert altijd mooie herinneringen op.
Ouderendag Greunshiem Leeuwarden