Nederland Schoon dankzij kinderen van Kids First COP groep

12 maart 2018

De kinderen van Kids First COP groep zijn door Stichting Nederland Schoon uitgenodigd om deel te nemen aan de Landelijke Opschoondag. Meerdere kinderopvanglocaties in Groningen, Friesland en Drenthe hebben zich inmiddels aangemeld.  Zo ook de kinderen van buitenschoolse opvang De Zeeparels in Stiens. Zij komen in de week van 19 – 24 maart in actie om de buurt een stukje schoner te maken.

Kids First COP groep supporter van schoon 2018 Stiens

Voor de kinderen worden de hele week activiteiten georganiseerd die passen binnen het thema `Aan de slag met afval´. Bijvoorbeeld het schoonmaken van het schoolplein en de omgeving van de school, het opruimen van afval in het park en het onderzoeken van het water van de vijver. Uiteraard wordt bij de laatste activiteit ook gekeken naar het welzijn van de diertjes die in de vijver leven. De kinderen van de buitenschoolse opvang gaan ook nog aan de slag met het aanleggen van een Blote Voetenpad. Op vrijdag 23 maart wordt de week feestelijk afgesloten!

Voor deze schoonmaakwerkzaamheden hebben de kinderen goede materialen nodig. Stichting Nederland Schoon zorgt voor deze opschoonmaterialen zoals hesjes, grijpers, handschoenen en vuilniszakken. Als dank voor hun deelname ontvangt De Zeeparels van Stichting Nederland Schoon een Re-cycle-me-pakket. Hiermee kunnen de kinderen afval een tweede leven geven. Ook zorgt de stichting voor een afvalkoffer met creatieve en uitdagende activiteiten over het thema afval en recycling. Zo kunnen de pedagogisch medewerkers van De Zeeparels meerdere keren per jaar aandacht besteden aan dit belangrijke onderwerp.

Het thema “Nederland Schoon” sluit aan op de visie van Kids First COP groep op gezonde kinderopvang en Samen – Werken. Bovendien willen we kinderen iets meegeven waar ze de rest van hun leven plezier van hebben. We hopen dat zij na 23 maart terugkijken op een waardevolle week.

Supporter van Schoon Kids First COP groep