Ondertekening Partnerovereenkomst Alliantie Nederland Rookvrij

22 juni 2018

Op dinsdag 19 juni was onze communicatieadviseur Marieke Wijninga aanwezig bij de alliantieraad Nederland Rookvrij in Den Haag. Kids First COP groep is aangesloten bij de Alliantie Nederland Rookvrij en steunt de missie van de Alliantie om een Rookvrije Generatie te realiseren.

Roken is de belangrijkste vermijdbare oorzaak van ziekte en overlijden. In Nederland sterven elk jaar meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van roken en meeroken. Iedere week raken honderden kinderen verslaafd aan roken. De Alliantie Nederland Rookvrij wil dit voorkomen door opgroeiende kinderen te beschermen. Samen zetten zij zich in voor het realiseren van een Rookvrije Generatie. In de aanpak staat centraal dat er meer maatschappelijk draagvlak komt voor tabaksontmoediging en dat een meer personen en partijen stappen zetten op weg naar een Rookvrije Generatie.

Kids First COP groep zet zich in voor een rookvrije generatie. Er zijn inmiddels samenwerkingsconvenanten in Groningen, Assen en Leeuwarden getekend.  Op 19 juni was het tekenmoment van de partnerovereenkomst met de Alliantie Nederland Rookvrij. Door deze ondertekening streven we samen naar het volgende doel: dat ieder kind vanaf januari 2020 rookvrij kan opgroeien. Dit betekent dat wij ons dit jaar gaan richten op het opzetten van een rookvrije kinderopvang!

We willen gezamenlijk de volgende boodschap uitdragen:

Onze kinderopvang is rookvrij. Dit betekent dat medewerkers tijdens werktijd niet roken maar ook dat niemand rookt op het terrein en dus in het zicht van de kinderen.

Dit laatste punt geldt voor zowel medewerkers als ouders. We zullen je hier binnenkort nader over informeren.

Foto: Alliantie Nederland Rookvrij – Marieke Wijninga en Floris Italianer (Directeur Hartstichting)