Smakelijke Moestuinen - Kidsfirst

Home Over Kids First Smakelijke Moestuinen

Smakelijke Moestuinen

Een aantal locaties van Kids First COP groep heeft een Smakelijke Moestuin. Deze moestuinen passen goed bij ons voedingsbeleid.

In de gemeente Groningen doet Kids First COP groep mee met het drie-jarige educatieve programma “Smakelijke Moestuinen”. Dit programma is onderdeel van GGD Groningen – JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). Het programma heeft als doel ouders, pedagogisch medewerkers op peuteropvang locaties en kinderdagcentra bewust te maken van de waarde van groente en het belang van een gezond voedingspatroon bij kinderen jonger dan vier jaar. Het programma draagt daarnaast ook bij aan meer kennis over gezonde voedingspatronen bij kinderen jonger dan vier jaar. Deze moestuinen passen goed bij ons voedingsbeleid.

Meerdere locaties hebben zich voor een periode van drie jaar verbonden aan de Smakelijke Moestuinen. Bij de start hebben zij het volgende ontvangen:

  • Een Toolbox vol educatief materiaal en activiteiten over groente;
  • Een moestuin (squarefootgarden) met 16 vakjes waarin 16 gewassen gekweekt gaan worden;
  • Een Moestuinbox met handige gereedschappen en materialen voor bij de moestuin;
  • Gedurende 3 jaar bij de start van het nieuwe moestuinseizoen een zadenpakket en handig boekje;
  • Ondersteuning: website Smakelijke Moestuinen (www.smakelijkemoestuinen.nl), bezoek moestuinvrouw, digitale nieuwsbrieven etc.;
  • Ondersteuning van ouderavonden over het thema verse groente.

De moestuinen zijn gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De zadenpakketten zijn gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking.

Kids First COP groep doet mee met alle locaties in de Indische Buurt, De Hoogte en Beijum:

De kinderen kunnen inmiddels al eten uit de eigen moestuinen!

Maak kennis met Kids First en schrijf je in!

Inschrijven

Om uw gebruikerservaring te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies. Door op een link op deze pagina te klikken geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

Ja, ik ga akkoord