Pedagogisch medewerkers blij verrast met reischeque

15 september 2022

Tijdens de dag van de pedagogisch medewerker staan alle medewerkers bij Kids First in het zonnetje. Maar voor drie pedagogisch medewerkers van Kids First is het een dag om nooit te vergeten. Zij zijn verrast met een reischeque ter waarde van €1500,-.

Om de personeelskrapte te verminderen, is Kids First in februari met een grootschalige wervingscampagne gestart. Hierdoor zijn er meer dan 80 pedagogisch specialisten aangenomen. Zo zijn er meer mannen, herintreders en zogeheten zijinstromers uit andere branches geworven. Eén onderdeel van deze campagne was een reis naar Curaçao. Iedereen die werkzaam is voor Kids First maakte hier kans op: 1 reis voor nieuwe medewerkers en 1 reis voor bestaande medewerkers die een nieuwe medewerker hebben aangedragen.

De eerste winnaar in Makkum

Eén van de gelukkige winnaars is Wilma de Haan, sinds augustus werkzaam op locaties van Kids First in de regio Friesland. Wilma heeft de overstap naar Kids First gemaakt omdat ze graag op de peuteropvang wil werken.

Wilma

Wilma de Haan met reischeque in Makkum

“Momenteel heb ik de papieren nog niet om op de peuteropvang te werken, maar wel voor het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang. Daar werk ik al met veel plezier en ben ik daarnaast bezig mijn VVE-certificaat te halen, zodat ik op de peuteropvang mag staan. Bij mijn vorige werkgever was er geen mogelijkheid om met peuters te werken. Dus ik ben extra blij met deze kans.” vertelt Wilma enthousiast.

Ze vervolgt: “Ik heb dit jaar voor mijn eigen ontwikkeling gekozen en dan is deze reis echt de kers op de taart.” Dat ze nu op reis naar het buitenland gaat is extra speciaal voor haar, ze is nog maar één keer eerder naar het buitenland geweest. “Op mijn achttiende, naar Griekenland. Ik heb inmiddels zelf een dochter van 15. Zij mag met mij mee, ik ga haar zo bellen, ze zal wel heel verrast zijn!”.

Twee winnaars in Siddeburen

De tweede winnaars zijn Miraise Strik en Erika van Koolwijk, werkzaam in Siddeburen. Zij hebben samen een nieuwe collega aangedragen. “We hebben destijds de aanbrengbonus gedeeld. Dat we deze reis nu samen hebben gewonnen… wie had dat gedacht?” zegt Erika.

Miraise en Erika

Miraise en Erika met reischeque in Siddeburen

“Het mag ook wel gezegd worden dat we ook écht ons best hebben gedaan nieuwe medewerkers aan te dragen.”. Of Erika zelf in het vliegtuig stapt moet ze nog even over nadenken, ze heeft nog nooit gevlogen. Miraise daarentegen kan niet wachten om aan boord te gaan: “Dit is echt geweldig. Ik heb er geen andere woorden voor”.