Pensionering

17 december 2020

2020 sluiten we af met twee pensioneringen, namelijk die van Paulien en van Klazien!

Paulien met pensioen!

Op donderdag 19 november jl. heeft Paulien de Jong, pedagogisch medewerker KDV/BSO Irenestraat, afscheid genomen van Kids First en geniet ze van haar welverdiende pensioen. Sinds januari 2018 was Paulien in dienst bij Kids First en daarvoor vele jaren werkzaam bij het failliete Pinokkio in Assen. Ze was enorm betrokken bij de ontwikkeling van ieder kind, ze zag het kind ook daadwerkelijk. Vele kinderen zijn groot worden met Paulien aan hun zijde. Haar tomeloze inzet voor de kinderen, lol en humor typeert Paulien. Altijd tijdens teamoverleggen op de Irenestraat grappen maken en geintjes uithalen. Heerlijk aanstekelijk!

Maar ook als paashaas op de bakfiets door Assen toeren en bij de opening van haar BSO groep Pimpelmeesjes samen met haar man Jaap op de accordeon de Vogeltjesdans zingen en dansen. Paulien heeft oog voor de maatschappij. Dit was ook te zien bij de inzameling van cadeautjes door Stichting Jarige Job, waarbij zij als aanjager het initiatief heeft genomen op de Irenestraat. Werkelijk fantastisch en dat siert haar als mens. Wij wensen haar een heel mooi pensioen en alle goeds voor de toekomst!

Paulien met pensioen

Afscheid Klazien

Afgelopen zomer gaf Klazien Hofman aan met vervroegd pensioen te willen gaan. Voor haar afscheid was haar grootste wens om dit samen  met de kinderen te doen. Tijdens haar laatste week heeft zij op verzoek van de kinderen elke dag getrakteerd in de kinderopvang in Mantgum.

Na de lekkere snack was het tijd voor de speech. Alle kinderen waren verzameld in de speelhal. Daar mochten ze een stukje gebak uitkiezen en daarna een plekje zoeken om te gaan zitten. Onder het genot van het gebakje werd Klazien toegesproken in een speech. Daarin kwamen vele anekdotes voorbij zoals de gezelligheid die Klazien met zich meebracht, vaak haar sleutels kwijt, gek doen met de kinderen en grapjes uithalen. Na de speech kreeg ze een pakket met kleine cadeautjes waaronder een badjas. Heerlijk voor de ochtenden nu ze niet meer op tijd op het werk hoeft te zijn. Velen hebben haar waarschijnlijk wel gezien in die badjas: hij ging die middag niet meer uit! Ook bij het afscheid nemen bij de deur bleef de badjas aan.
Klazien met pensioen - Kids First Mantgum

Van de kinderen en de collega’s kreeg Klazien ook een zelfgemaakte receptenboek waarin de kinderen hun favoriete recept hadden laten plaatsen. Klazien was blij verrast met dit cadeau. Straks alle tijd om ze eens uit te gaan proberen. Klazen kijkt terug op een mooie middag waar ze erg van heeft genoten. En wij zeggen: Klazien bedankt voor alles!

Hierbij willen we Klazien heel hartelijk bedanken voor alle jaren bij Kids First waarbij de kinderen altijd op nummer 1 stonden. Wij hopen dat Klazien nog lang van haar pensioen mag genieten.