Peutervakantieweken in volle gang

15 juli 2020

De peutervakantieweken zijn in volle gang. Op diverse locaties in Groningen en Friesland besteden pedagogisch medewerkers extra aandacht aan de ontwikkeling van peuters. De ontwikkeling en het stimuleren van de taal en spraak bij peuters is niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door belangrijk. Daarom biedt Kids First op haar peuteropvanglocaties voor- en vroegschoolse educatie (VVE) voor kinderen met een indicatie. Hierbij krijgen peuters ondersteuning in de taalontwikkeling.

VVE

Het doel van VVE is om kinderen een betere start in het onderwijs te geven. Door het aanbieden van leerzame activiteiten worden peuters op een speelse wijze voorbereid op de basisschool. Dat gebeurt in een groep waarbij we extra aandacht besteden aan taalstimulering met liedjes, boekjes en andere activiteiten aan de hand van een thema. Veel van deze thema’s vind je ook in groep 1 en 2 op de basisschool terug. Het kind komt daarmee goed voorbereid in groep 1!

Zomerstop

Pedagogisch medewerkers signaleerden voorheen een stilstand of achteruitgang in taalvaardigheden van deze peuters tijdens lange vakanties. Kids First stelt de eerste drie weken van de zomervakantie peuteropvanglocaties open in Friesland en Groningen om zo continuïteit te bieden. Tijdens deze peutervakantieweken worden de taalvaardigheden spelenderwijs gestimuleerd binnen een speciaal zomerprogramma.

Peutervakantieweken

Al jaren bieden we peuteropvang aan tijdens de zomervakantie. En zeker in deze (corona)tijd -waar een achterstand snel opgelopen is- komt dit aanbod als geroepen. De reacties op de peutervakantieweken zijn lovend; naast de fysieke deuren, opent Kids First ook spreekwoordelijke deuren voor haar peuters.

De voordelen van de peutervakantieweken op een rijtje:

  • peuters blijven cognitief op niveau;
  • de dagelijkse structuur wordt voortgezet;
  • tijd voor ontspanning en plezier.

Na drie weken worden de peutervakantieweken feestelijk op locatie afgesloten.