Rollen tegen roken

1 november 2018

In de herfstvakantie hebben honderden BSO kinderen van Kids First COP groep een grote oranje Stoptober bal door Friese steden en dorpen gerold: “Rollen voor een Rookvrije Generatie”. Groepjes kinderen gingen met een grote oranje bal met daarop de tekst “STOP” rollen van BSO-locatie naar een prominente of veel bezochte plek in de desbetreffende vestigingsplaats. Dit gebeurde op vier routes binnen de Friese steden en dorpen. Het statement van deze actie was: Stop met roken, wij zijn de rookvrije generatie!

Deze actie werd in de steden en dorpen toegejuicht en de kinderen werden in Dokkum, Damwoude en Sneek ontvangen door de wethouders. Zij hebben de kinderen op een feestelijke wijze ontvangen en toegesproken. In Leeuwarden werden de kinderen verwelkomd in het MCL door de heer Mostert, commissielid MCL Rookvrij. Omroep LEO was ook aanwezig en maakte een leuk item. In Damwald was Omrop Fryslan aanwezig.

Sinds 2016 is Kids First COP groep lid van de Alliantie Nederland Rookvrij. Om de Rookvrije Generatie kracht bij te zetten, heeft Kids First COP groep de maand oktober (Stoptober) aangegrepen om met de kinderen te rollen tegen het roken. Met deze ludieke actie ondersteunen we het initiatief Stoptober, waarin rokers worden uitgedaagd om tenminste 28 dagen niet te roken. Minder rokers betekent minder kans op confrontaties van kinderen met roken. De actie is geen hetze tegen de rokers, maar vooral gericht op het “niet roken” in de buurt van kinderen.

Ook in de stad Groningen werd met deze grote bal gerold.

Het was een geslaagde week!