Stoptober bijna voorbij: kids doen laatste poging om rokers te laten stoppen

27 oktober 2017

De BSO kinderen van Kids First COP groep gaan donderdag 26 oktober met de “Stoptoberbal” dwars door de stad om een statement te maken. Het doel is om de rokers die nog niet gestopt zijn of bij wie het stoppen jammerlijk mislukt is alsnog over te  halen om alsnog een nieuwe, succesvolle poging te doen.

De anderhalf meter grote oranje bal met de grote witte letters “STOP” erop rolt donderdag door diverse wijken in de stad, waarbij ook het hartje centrum niet wordt overgeslagen. De kinderen van Kids First COP groep nemen tussen twee BSO locaties in een soort estafette vorm de bal van elkaar over.

Kids First COP groep heeft zich aangesloten bij de alliantie van de Rookvrije Generatie in de stad Groningen. De gedachte achter de “Rookvrije generatie” is  dat rokers niet roken in de buurt van en/of in het zicht van de kinderen. Zien roken doet roken, aldus Robert van der Graaf, initiatiefnemer van de “rookvrije stad” Groningen. Kids First COP groep is één van de vele partners die het initiatief steunt, temeer omdat zij mede de zorg draagt over de rookvrije generatie: de kinderen!