Studenten Friesland College ontwikkelen spel voor Kids First COP groep

4 juli 2019

In het kader van de jaarlijkse Lichtjesweek van Kids First COP groep hebben studenten van het Friesland College in Leeuwarden 15 verschillende spellen voor kinderen van 4 tot 12 jaar mogen ontwikkelen. Het praktijkgestuurd onderwijs van het Friesland College is bijzonder geschikt voor deze vorm van samenwerking.

In een voorronde zijn alle spellen aan Kids First COP groep gepresenteerd en is er een winnaar gekozen. ‘Night at the museum’ is het winnende spel geworden! Op 2 juli hebben twee studenten het spel gepresenteerd aan Kids First en een aantal docenten. Deze presentatie vond plaats op de Binnenstebuiten locatie in Feanwâlden.

Mieke Steigstra, teammanager bij Kids First COP groep, motiveerde waarom dit spel zo goed scoorde. Het spel zet kinderen aan om te bewegen, laat kinderen nadenken over een thema en kan heel goed aangepast worden aan de diverse leeftijdsgroepen. Het team heeft ook nagedacht over het kostenaspect zodat het voor iedere locatie, groot of klein, goed uitvoerbaar is.

Kids First COP groep gaat nu verder met de uiteindelijke ontwikkeling en productie van het spel, om te gebruiken op alle opvanglocaties. Alle 14 andere spellen waren ook van goede kwaliteit en worden daarom in de vorm van een handboek aan de locaties uitgereikt.

Ieder jaar staan de locaties van Kids First COP groep een week in het teken van de Lichtjesweek. Tijdens de Lichtjesweek worden de locaties omgetoverd tot een lichtjesparadijs. Iedere dag wordt een activiteit georganiseerd waarin lichtjes of het thema licht centraal staat. Ook de gastouders van het gastouderbureau besteden aandacht aan dit thema.