Ubbo Emmiussingel “Blue Zone” tijdens Koningsdag

10 april 2018

De Ubbo Emmiussingel in Groningen wordt op Koningsdag omgetoverd tot Blue Zone! Na initiatief van Kids First en UMCG hebben diverse partijen de handen ineengeslagen om Groningen als “gezonde stad” te promoten. In de Blue Zone vinden de hele dag leuke activiteiten voor jong en oud plaats.

Een Blue Zone is een geografisch afgebakend gebied waar mensen langer, gezonder en gelukkiger leven. De stad Groningen heeft de ambitie uitgesproken dat zij de gezondste stad van Nederland wil worden. Het doel is het verkleinen van gezondheidsverschillen in de stad en winnen van het aantal gezonde levensjaren. Daarnaast wil de gemeente samen met partners realiseren dat de eerste rookvrije generatie in Groningen opgroeit.

De Ubbo Emmiussingel wordt op Koningsdag blauw gemarkeerd. In de Blue Zone worden de hele dag, van 09:00 tot 17:00 uur, diverse activiteiten aangeboden gericht op de vier pijlers van een Blue Zone: Bewegen – Plezier & Ontspanning – Voeding – Mentale gezondheid & Rookvrij opgroeien. Tussen 11:00 tot 13:00 uur is de route van het koninklijk gezin te volgen via een groot LED scherm. Diverse stands met lekkere (en gezonde) hapjes maken de zone compleet.

Ubbo Emmiussingel Groningen Koningsdag 2018 Kids First COP groep BlueZone

Partijen die zich hebben aangesloten bij de Blue Zone activiteiten zijn onder meer: UMCG, Kinderopvang Kids First COP groep, Jumbo, Stichting Kinderopvang Stad Groningen, Healthy Ageing Netwerk Noord Nederland, Verslavingszorg Noord Nederland, Gemeente Groningen en GGD Groningen.

De Blue Zone is vrij toegankelijk vanaf 09:00 uur. De bezoekers worden ontvangen door Elsa & Anna. De Nederlandse Golf Federatie verzorgt de gehele dag golfclinics. Vanaf 11:00 uur kunnen bezoekers samen met Elsa & Anna kijken naar de route van het Koningshuis. Jumbo biedt de kinderen, tijdens het kijken naar de route, een gezonde lunch aan die ze zelf kunnen bereiden met verse producten uit de Gezonde Supermarkt. Daarnaast kunnen de kinderen hun eigen gezonde smoothies fietsen op speciale blenderbikes. Vanaf 13:00 uur starten de diverse workshops en clinics vanaf een groot podium, midden op de Ubbo Emmiussingel. Kids First COP groep verzorgt samen met dansschool Dance d’Ali streetdance en flamenco workshops. SKSG zorgt voor ontspanning door het geven van een yogaclinic met zang. Musicaltheatergroep Vals Alarm verzorgt later in de middag meerdere musicals.

U bent van harte uitgenodigd om onze Blue Zone te komen bezoeken op Koningsdag. Sterker nog, we nodigen u graag uit om mee te doen aan onze beweegclinics!