Voorleesontbijt mét doventolk tijdens de Nationale Voorleesdagen

22 januari 2019

Op woensdag 23 januari kunnen alle VVE-kinderen uit de Groningse wijken De Hoogte en Indische buurt genieten van een voorleesontbijt in het Floreshuis. Dit ontbijt is georganiseerd door kinderopvangorganisatie Kids First en het WIJ-team, in het kader van de Nationale Voorleesdagen.

Op deze dag starten De Nationale Voorleesdagen.Het Prentenboek van het Jaar 2019 is ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers. Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het promoten van voorlezen aan jonge kinderen tussen 0 en 6 jaar.

Het Nationale Voorleesontbijt
Op 23 januari worden door het hele land in bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven voorleesontbijten georganiseerd. Lokale helden, zoals brandweer, politie en burgemeester, én Bekende Nederlanders (o.a. ambassadeur prinses Laurentien), nemen deel aan deze voorleesontbijten om zo te laten zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden.

In het Floreshuis staat het ontbijt om 9:30 uur klaar waarna er een voorstelling wordt gegeven over het prentenboek. Uiteraard gaat het prentenboek ook voorgelezen worden, ondersteund door een doventolk. Alle VVE-kinderen uit de wijken De Hoogte en Indische buurt zullen hierbij aanwezig zijn.

De Nationale Voorleesdagen duren nog tot en met 2 februari.

Nationale voorleesdagen 2019 - Kids First COP groep Groningen