Wethouder Ans Grimbergen opent weggeefkasten bij Noorderbreedte in Veendam

28 september 2023
Er wordt 27 september een nieuw initiatief gelanceerd bij Basisschool Noorderbreedte in Veendam dat de gemeenschap verder versterkt. Twee weggeefkasten worden geopend bij de school. Hierin worden diverse items zoals verzorgingsproducten, menstruatieproducten, luiers en voeding beschikbaar gesteld. Wethouder Ans Grimbergen is aanwezig om dit initiatief officieel te openen.

De weggeefkasten zijn een gezamenlijk project van Basisschool Noorderbreedte, De Basis Veendam en Kids First COP Groep. Ouders van de school en de peuteropvang kunnen items waar ze belang bij hebben, meenemen uit deze kast. Denk aan speelgoed, luiers, voedsel en nog veel meer. Ze zijn bedoeld om ouders en kinderen van Veendam te ondersteunen door gratis toegang te bieden tot items die anders wellicht moeilijk te verkrijgen zijn.

Wethouder Sociaal Domein Ans Grimbergen zet zich onder andere in voor volksgezondheid, armoedebestrijding en benadrukt het belang van dergelijke initiatieven voor het versterken van de lokale gemeenschap. Ze is aanwezig bij de openingsceremonie om het lint te knippen en de weggeefkasten officieel te openen voor het publiek.

De weggeefkasten zijn gedurende schooltijden open, zodat alle ouders er gemakkelijk toegang toe hebben. Het initiatief is met medewerking van Kids First COP groep tot stand gekomen, die een Peuteropvang in de school gevestigd heeft. Hierdoor worden ook de kinderen in de leeftijd 2-4 jaar bij het project betrokken. De verschillende organisaties zorgen dat de kasten gevuld blijven. Zo zorgt De Basis voor de baby- en kinderkleding voor in de kast. Dit initiatief is een voorbeeld van hoe samenwerking tussen lokale organisaties kan leiden tot positieve veranderingen in de gemeenschap.

Na de officiële opening vindt er een speurtocht plaats voor alle peuters en kinderen van Noorderbreedte. Deze educatieve activiteit word afgesloten met een portie poffertjes.